By 22 december 2014 Read More →

Let it Snow! Zelf sneeuwbol maken

Oh wat zou het toch geweldig zijn, sneeuw met kerstmis. Ik volg de weersverwachtingen maar vrees het ergste; weer een groene kerst dit jaar. Dan maar aan de slag en zelf een sneeuwpop maken van papier in een glazen pot met heel veel sneeuw…let it snow!

let it snow man bol

Zelf sneeuwbol maken

Dit heb je nodig: wit papier, een klein stukje zwart en oranje papier, kleine knoopjes, een grote glazen pot met een diameter opening van 7cm, kunstsneeuw, witte watten, lijm, schaar, plakband.

En zo maak je de sneeuwbol: Maak de glazen pot heel goed schoon, je kunt de deksel eventueel een kleurtje geven (ik maakte deze zilver met een spuitbus).

  1. Maak voor de sneeuwpop 6 rondjes met een diameter van 6cm (lijf) en 6 rondjes met een diameter van 2.5cm (hoofd) Vouw ze vervolgens allemaal dubbel (Ik gebruikte een pons, heb je deze niet dan rest er niks anders dan uitknippen!)
  2. Lijm de onderdelen van het lijf en het hoofd, laat nog wel even van beide het laatste rondje open. Knip 3 reepjes papier en lijm 2 stuks aan de binnenkant van het lijfje daarbij de helft eruit laten steken. Het 3de reepje plak je in het hoofd; dit dient om het hoofd op het lijf te kunnen bevestigen. Sluit nu zowel lijf als hoofd, zorg daarbij dat het reepje uit het hoofd goed in het lijf steekt en vast is gelijmd. Laat dit alles even drogen.
  3. Ga verder met de sneeuwpop aankleden; knip alle onderdelen van het gekleurde papier: hoedje, pijpje, een wortelneus die je dubbel knipt, een bezem, de knoopjes en een grote sjaal met franje die je om zijn nek kan slaan. Bevestig al deze onderdelen op de sneeuwpop (Let op dat alles héél goed vastzet)
  4. Bevestig nu de sneeuwpop op de deksel door de uitstekende reepjes papier vast te lijmen én met plakband vast te zetten (dit voor alle zekerheid; de sneeuwpop moet bij veelvuldig schudden wel blijven staan!) Plak aan de voet van de sneeuwpop flink wat wattenplukjes om de sneeuwpop stabiel te maken en laat dit geheel goed drogen.

Doe wat kunstsneeuw in de glazen pot, schuif de deksel met de sneeuwpop voorzichtig in de pot en draai goed vast. En nu schudden maar….Let it Snow!

sneeuwman in een potje

Ik wens je hele gezellige ‘witte’ Kerstdagen toe!!

Denise Beckand  van Becolorand

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand