By 21 december 2014 Read More →

Bakken uit Jamie magazine

In het weekend, de vakantie of op een vrije middag; bakken met de kids is altijd een leuke bezigheid. Nu de winter zijn intrede doet, is er niets lekkerder dan bij de warme oven wachten tot je koekjes, schuimpjes of taartjes klaar zijn. Maar, minstens zo leuk zijn de voorbereidingen. Met deze tips wordt het een gezellige boel!

bakken uit jamie

Boodschappen doen – veel ouders hebben er moeite mee om met kinderen langs de schappen te struinen met het risico dat er na veel gezeur allerlei ongewilde aankopen in het karretje verdwijnen. Jammer, want eigenlijk is samen boodschappen doen iets heel erg leuks! Zeker als je deze schuimpjes uit het kerstnummer van Jamie magazine gaat bakken, waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. Maak een boodschappenlijstje en neem dat mee naar de supermarkt. Laat de kinderen (als ze dat al kunnen) elk ingrediënt voorlezen en ernaar zoeken. Wie vindt de suiker het eerst?

Laat de kinderen, eenmaal thuis, de ingrediënten uitpakken en op tafel uitstallen. Samen kunnen jullie dan een plan van aanpak bedenken. Laat iedereen een eigen schort voorbinden. Zijn die te groot, dan werkt een theedoek ook altijd goed. Zorg dat je (keuken)krukjes in de buurt hebt zodat de kleintjes goed mee kunnen helpen aan het aanrecht. Als je kinderen oud genoeg zijn, kunnen ze zelf de eieren splitsen. Laat het ze in elk geval proberen, want zelf doen is tien keer leuker dan alleen maar meekijken. Zorg er daarom voor dat je genoeg eieren hebt, want als het een keer mislukt, maakt dat minder uit. Zelf mixen is een leuk karweitje en heel gemakkelijk. Laat een ander kindje tijdens het mixen de suiker er voorzichtig bij doen. Zo heeft ieder zijn eigen taak!

Als het eiwit stijf is en je de smaakmakers hebt klaargezet, kunnen de kinderen deze verdelen over de kommen met eiwit. Laat ze weten dat de smaakmakers er heel voorzichtig doorheen gespateld moeten worden omdat het eiwit anders inzakt. Nu komt het leukste deel! Geef alle kinderen een eetlepel en laat ze lepels eiwit op de bakplaten scheppen. Houd een oogje in het zeil, maar warm ondertussen vast wat verse chocolademelk op. Als al het eiwit op de bakplaten ligt, schuif je ze in de oven. Nu is het wachten geblazen, wat in de winter heerlijk is een met grote kop warme chocolademelk. Daarnaast kunnen de kinderen alvast gekleurde lintjes knippen, waarmee je de schuimpjes later in de kerstboom hangt. Als de schuimpjes gaar en afgekoeld zijn, kunnen de lintjes erom en kunnen ze geproefd worden natuurlijk!

suzanne pronk jamie magazine

Zin in nog meer bakplezier? Kijk op jamiemagazine.nl voor een kerstboomtoren van gemberkoekjes.

Suzanne Pronk is hoofdredacteur van Jamie magazine.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst

Auteur:

Voor alle Nederlandstalige Jamie-fans is er het Jamie magazine! Boordevol superlekkere recepten, nieuws over Jamie, culitrips naar de mooiste steden en over allerlei food-initiatieven in Nederland en België. Jamie Magazine verschijnt 8x per jaar.