By 16 december 2014 Read More →

Eva’s nieuwe nepperd

Ik hou van de kerstsfeer. Sterker nog: geen enkele maand vind ik zo sfeervol en gezellig als de decembermaand! Zodra Sinterklaas zijn hielen licht en naar Spanje vaart, trek ik mijn kunstkerstboom uit het stof en mobiliseer de kinderen om hem gezellig samen met mij op te tuigen. Dit doen we altijd op 6 december en geen dag later!

Mijn kerstboom is de boom uit mijn jeugd en daar is geen woord van overdreven. Mijn moeder schafte het kunstige ding een jaar of 30 geleden aan en hing hem vol met ornamenten uit haar en mijn vaders jeugd. Ik vond het als kleintje altijd zo gezellig om die beertjes, engeltjes, candy canes en meer van zulks in de boom te zien hangen! Groot was mijn vreugde dan ook toen mijn moeder een jaar of tien geleden geen kerstboom meer wilde en hem aan mij doneerde. Met alle ornamenten!

Vorig jaar had ik tot mijn grote verdriet geen boom in verband met een verhuizing. Sommige spullen verhuisden mee, andere zaken die we voorlopig niet nodig zouden hebben werden in de opslag gestald. Groot was mijn schok, verdriet en verbijstering toen ik er afgelopen 6 december achter kwam dat mijn innig geliefde kerstboom nog in de opslag stond. Met alle ornamenten! Je zou denken dat ik hem er wel even uit zou halen, maar dat was echt onbegonnen werk. De opslag staat van voor tot achter en van boven tot onder ramvol. Zie daar maar eens je spullen uit te pakken! Dat is gewoon geen doen!

Geen paniek. De boom was toch al aan vervanging toe en ik meende me te herinneren dat de lampjes kapot waren. Ooit zou ik toch een nieuwe nepperd moeten kopen, dus dan maar nu. Samen met Steijn en Hugo ging ik gezellig naar de Intratuin. Ik kom daar niet zo vaak, maar wat een feest! De halve winkel bestond uit een overvloed aan kerstige spullen! Bomen (met en zonder ledlampjes), kerststalletjes, ballen, ornamenten, kaarsen, kussens: je kon het zo gek niet bedenken of ze verkochten het. Een weldaad voor mijn liefhebbende kersthart! En dat van de jongens, want die werden zo hebberig als de neten. (ik ook trouwens). We zochten een enorme kunstboom uit met lampjes, kochten een stapel ballen en ik sjouwde eigenhandig dat waanzinnig grote ding naar de auto. Een mooie boom was wel wat spierpijn waard!

Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik een veel te grote kerstboom had gekocht. Dit ging nooit in de huiskamer passen! Zucht. Het was mijn project, dus ik heb hem zelf weer naar de Intratuin gebracht. Daar ruilde ik hem om voor een kleinere die ik wederom eigenhandig de auto in sjouwde. Ik begon stevig te balen van de kerstsfeer! Hier was niets gezelligs meer aan!

Eenmaal thuis ging ik samen met de kinderen onze verse, nieuwe nepperd optuigen met onze verse, nieuwe en vooral plastic ballen. Het resultaat was niet onaardig hoor, maar toch… Ik mis mijn oude, op zijn einde lopende boom. Nog meer mis ik mijn oude, niet bij elkaar passende versiering.

Volgend jaar heb ik alles op tijd uit de opslag. En pak ik steekwagen als ik een kunstboom verplaats.

kerstboom eva

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst

Auteur:

Eva van Kreuningen is sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben ze vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Het is in dit gezin en huis dus zeker niet saai! Het leven als moeder van veel geeft behoorlijk wat inspiratie om over te schrijven. Eva's verhalen lees je terug hier op moodkids.nl en natuurlijk ook op haar eigen website eefschrijft.nl !