By 12 december 2014 Read More →

Een lichtletter maken voor Kerst

Door mijn werk als etaleur bij De Bijenkorf en door de kerstkaarten fotoshoot van Studio Soet zit ik al vanaf oktober in de kerstsferen. Je zou denken dat ik het dan in december wel gehad heb met de kerst, maar nee, ik hou van deze tijd!

Meestal krijgt onze boom een thema, 2 jaar terug was dat circus, vorig jaar stond hij in het teken van mijn oma Leida, die net was overleden en die we juist rond kerst zo misten. Dit jaar weten we het nog niet, best gek, hij staat al 2 dagen te wachten op zijn versiering, misschien laten we hem wel leeg, met slechts heel veel lampjes.

We zijn wel begonnen met wat andere decoratie op te hangen en te maken voor in de woonkamer. Zo ook deze letter X van … Xmas. Ik ben al een tijdje op zoek naar een grote industriële letter met verlichting erin…ik wil er 1, maar kan de juiste nog niet vinden. Voor onze schouw maakte ik er zelf 1, tenminste een klein aftreksel ervan dan. Ik vond bij de Xenos een kartonnen letter, bij de Hema wat verlichting op batterijen, de basis van deze DIY. Nu willen de kids er allemaal 1 op hun kamer, met hun eigen letter. Geen probleem, want deze DIY is zo gemaakt!

lichtletter maken karton

Zelf een lichtletter maken :

Je kunt deze lichtletter ophangen of neerzetten. Een heel woord maken is prima te doen, want je hebt deze lichtletter zo gemaakt. Uiteraard kun je je lichtletter ook nog verven of beplakken.

Benodigdheden:

  • 1 kartonnen letter (bijvoorbeeld van de Xenos)
  • 1 snoer met verlichting op batterijen (bijvoorbeeld van de Hema)
  • 1 schaar of stanleymes

Werkwijze:

  1. Snij de letter aan de achterkant open, hou wel een randje over waar je de batterijhouder van het snoer achter kan plaatsen.
  2. Boor gaatjes op de gewenste plekken. Mijn snoer bestond uit 20 lampjes dus kreeg elke streep van de X 4 of 5 lampjes en 1 lampje ging in het midden van de letter.
  3. Steek je verlichting van achter door de gaatjes en plaats het snoer geheel achter in de letter.
  4. Klaar is je lichtletter.

Ik ben heel benieuwd welke woorden jullie ervan gaan maken en hoor het graag via moodkids of via studio soet. Heel veel plezier met het maken van deze DIY, ik wens jullie allemaal een heel vrolijk kerstfeest en een creatief 2015 !

Groetjes Myrthe

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.