By 8 februari 2013 Read More →

Villa Willemina – Het wonderbaarlijke verhalenlaberatorium Circus Patz

Willemina verhuist met haar ouders en eend Bram naar het bejaardenhuis dat haar ouders geërfd hebben. Het blijkt een heel bijzonder huis te zijn. Er is een midgetgolfbaan binnen en de bewoners sturen elkaar briefjes via buizenpost. Via een touwladder in een kast kan je in een torentje komen en het hele huis lijkt wel een doolhof. En dan de bewoners, de één maakt zelf parfum, de ander is cartograaf en de volgende maakt zelf vuurwerk. Nee, dit zijn  geen doorsnee opa’s en oma’s. Ze doen wel allemaal heel geheimzinnig tegen Willemina, en daarom gaat ze met haar nieuwe vriendje Barend op onderzoek uit, en wat ze dan ontdekken…

Vergeelde pagina’s, kleine tekeningetjes met balpen tussen de tekst gekrabbeld, het is net of je een oud boek in handen hebt. De paginagrote illustraties van Nicole van Dooren zijn net kleurrijke schilderijen. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de vormgeving van dit boek  en dat maakt dat Villa Willemina meer is dan een leuk, fantasierijk en soms een beetje spannend verhaal. Het is bovendien het eerste deel van een serie. Of die zich helemaal in Villa Willemina afspeelt blijft een verrassing,  dit deel is in ieder geval mooi afgerond.

Villa Willemina is onder andere te koop via de verhalenwinkel van Circus Patz, er zijn zelfs een aantal gesigneerde exemplaren beschikbaar.

villa willemina circus patz

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Geen categorie

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>