By 17 februari 2017 Read More →

Traktatie koekbloemetjes in een bloementuintje

Dit zoete bloementuintje van koekbloemetjes is een leuke traktatie voor je kind. Je kind kan gezellig mee helpen. Lees hier stap voor stap hoe je ze maakt.

Dit zoete bloementuintje van koekbloemetjes is leuk trakteren voor je kind. En je kind kan gezellig mee helpen. Het lijkt misschien tijdrovend, maar door een beetje efficiënt en handig te werken, valt het reuze mee.

We hebben twee verschillende soorten gemaakt. De oreo’s met blaadjes van eetbaar papier (die iets meer tijd kost) en de mini fouré met bak-/taartdecoratie. Ik maakte ze stuk voor stuk en dat is onhandig. Maak er een rijtje van en werk stap voor stap alle koekjes af.

Dit zoete bloementuintje van koekbloemetjes is een leuke traktatie voor je kind. Je kind kan gezellig mee helpen. Lees hier stap voor stap hoe je ze maakt.

Wat heb je nodig:

  • Dubbele mini koekjes. Ik gebruikte mini Oreo’s en mini Brinky fouré.
  • eetbaar papier
  • (houten) lollystokjes
  • poedersuiker
  • zeef
  • beetje water
  • bakdecoraties
  • eventueel (groene) zure matjes

> Hier vind je nog veel meer leuke traktaties.

Koekbloemetjes van mini Oreo’s

Haal met een mes voorzichtig een van de twee koekje eraf. Druk een lollystokje in de vulling. Knip van eetbaar papier bloemblaadjes. En hier valt je efficiency te behalen. Knip er een heleboel tegelijk. 😉 Leg de bloemblaadje rondom, zodat ze wat uitsteken. Dit kan je kind ook prima doen!

Maak van 100 gram (gezeefd) poedersuiker met ongeveer een eetlepel water glazuur. Meng dit tot een egaal papje. Het handigst is om het water stukje bij beetje toe te voegen. Zo houd je goed in de gaten of de glazuur niet te dun is. Wel te dun? Dan voeg je iets poedersuiker toe.

Smeer de binnenkant van het koekje wat je er als eerste afgehaald hebt in met glazuur en druk op het andere koekje met het lollystokje en de bloemblaadjes. Laat goed drogen, dan zijn ze straks voldoende stevig om ergens in te drukken.

Dit zoete bloementuintje van koekbloemetjes is een leuke traktatie voor je kind. Je kind kan gezellig mee helpen. Lees hier stap voor stap hoe je ze maakt.

Koekbloemetjes van Brinky mini fouré

Steek een lollystokje in de vulling van de mini fourés. Leg de fourés op een bakplaat met bakpapier. Dat scheelt je straks heel veel taartdecoratie van de vloer te stofzuigen. 😉 Maak glazuur zoals hierboven beschreven. Smeer de bovenste zijde van de liggende fourés in met glazuur en versier met taartdecoratie of snoepjes. Goed laten drogen!

Nog zin om verder te gaan? Knip dan van groene zure matjes bloemblaadjes en prik die aan de lollystokjes.

Maak je de traktatie al eerder? Verpak ze dan liggend en luchtdicht. Wij staken de stokjes in een stuk piepschuim in een houten bakje. Ook staken we wat losse snoepjes op een stokje. Zo krijg je een heel vrolijk bloementuintje.

En het voordeel van voorbeeld traktaties maken voor MoodKids is voor Job het opeten natuurlijk! 😉

Dit zoete bloementuintje van koekbloemetjes is een leuke traktatie voor je kind. Je kind kan gezellig mee helpen. Lees hier stap voor stap hoe je ze maakt.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.