Traktatie chocozoenen gebakjes

Maak van gewone chocozoenen echte feestelijke traktatie chocozoenen. Vermomd als gebakje met zelfs een verjaardagskaarsje erop. Zo leuk! Bekijk hier hoe je ze maakt.

Meestal maak ik gezonde traktaties. Maar soms zie je iets waarvan je denkt: wow, die wil ik eens maken. Dat had ik bij deze traktatie die ik tegen kwam op Pinterest. Ik vond ze zo geweldig dat ik ze samen met Job maakte. 

Ze zijn super makkelijk om te maken, ook samen met je kind en het effect is groot. Niet alleen leuk als traktatie, maar ook als alternatief voor taart op een verjaardag of kinderfeestje.

traktatie negerzoenen

Bekijk hier ook onze andere traktaties.

Zo maak je feestelijke traktatie chocozoenen

Wat heb je nodig:

 • chocozoenen
 • 100 gram poedersuiker
 • 0,5 eetlepel water
 • theelepel
 • discodip (of een andere leuke dip)
 • taartkaarsjes

Zo maak je ze:

 1. Maak eerst het glazuur. Zeef de poedersuiker en meng met een halve eetlepel water tot een dik papje. Blijf roeren tot het glazuur glanst.
 2. Schep wat glazuur op de chocozoen en duw de glazuur her en der wat naar beneden.
 3. Strooi wat discodip over de glazuur en laat de glazuur drogen tot het hard is.
 4. Haal een stukje van de onderkant van de kaarsjes af en smelt de onderkant een beetje met een aansteker. Steek ze direct in de kaarsjeshouder.
 5. Zodra de glazuur helemaal droog is, steek de je kaarsjeshouder erin.

Tips:

 • Het kan nog makkelijker door kant-en-klaar glazuur te kopen, bijvoorbeeld deze van dr. Oetker.
 • Ik vond witte glazuur het mooiste, maar je kan de glazuur ook een kleurtje geven door bijvoorbeeld wat gekleurde ranja of sinaasappelsap toe te voegen in plaats van water.

traktatie chocozoenen gebakje

> Een rijstwafel pimp je makkelijk tot traktatie met onze gratis printables

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.