By 30 oktober 2017 Read More →

Tips voor gerechtjes in een Halloween lunch

Na de kinderboekenweek griezelen we nog even verder richting Halloween. Het feestseizoen is bijna geopend, een heerlijke tijd om grappige bento’s in elkaar te draaien. We trappen af met een Halloween lunch. Er is op pinterest genoeg inspiratie te vinden, of je kunt er een boek bij pakken. Tip van ons is deze van Yum Yum Bento.

Deze Halloween lunch is uit alle hoeken en gaten bij elkaar bedacht. Vooral de mummie-worstjes zijn razend populair. Misschien wel omdat ze lekker makkelijk te maken zijn! De bloeddoorlopen ei-ogen zijn een uitdaging, maar het resultaat mag er wezen, niet?

Even nog een extra tip van ons: maak van de afzonderlijke gerechten grotere porties, om mee te nemen naar een feest.

Gerechtjes voor een halloween lunch

Het feestseizoen start met Halloween, een heerlijke tijd om grappige bento's in elkaar te draaien. Webshop Roppongi maakte deze prachtige Halloween lunch. #dutchbento

Hieronder volgen de gerechtjes uit deze leuke lunchtrommel.

# Hotdog mummies

 • een pakje bladerdeeg (per worst heb je 1 plakje nodig)
 • een blik hotdog worsten
 • een geklutst ei
 • medama-prikkers (oogjes)

Verwarm een oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snij een plakje in reepjes. Neem een hotdog en wikkel het bladerdeeg eromheen. Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei. Bak ze 15 minuten mooi goudbruin in de oven. Steek pas na het bakken, als ze iets zijn afgekoeld, de oogjes in de mummies.

# Zombie eyes

 • een ei
 • rode kleurstof (van dr. Oetker, in het schap met bakproducten)
 • schijfjes zwarte olijf
 • ketchup

Kook het ei in 10  minuten hard, tik voorzichtig met een lepel tegen de schaal, zodat er barstjes inkomen. Meng de rode kleurstof met wat water en leg het ei hierin, het ei moet volledig onderstaan. Zet het een paar uur, het liefst een nacht, in de koelkast. Nu komt het: pel het ei heel voorzichtig, het velletje moet erom blijven want daar zit de kleurstof op. Het is een monnikenwerk, maar het resultaat is verbluffend! Snij het gepelde ei doormidden en leg de twee helften met de snijkant naar beneden in je bento. Leg op elke helft een schijfje olijf en vul het midden op met een dotje ketchup.

#Small zombie eyes

 • edamame boontjes, of tuinbonen
 • mozarella
 • nori

Kook de tuinbonen gaar, snij dunne plakjes mozarella en steek er met een vormpje rondjes uit, je kunt daarvoor ook een rietje gebruiken. Met een perforator stans je rondjes uit een velletje nori. Plak de nori op de mozarella en de mozarella op de boontjes.

# Blauwe spaghetti

 • een handvol spaghetti
 • rode kool, fijngesneden (daar krijg je de blauwe spaghetti van)
 • ketchup.

Doe voldoende gesneden rode kool in het water waarin je de pasta gaat koken. Breng het water aan de kook en kook de pasta gaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Spuit eerst wat ketchup in je bento en leg de spaghetti daar bovenop.

Tot slot vul je de bento op met kerstomaatjes waar je een ogenprikkertje in steekt. En griezelen maar!

Het feestseizoen start met Halloween, een heerlijke tijd om grappige bento's in elkaar te draaien. Webshop Roppongi maakte deze prachtige Halloween lunch.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.