By 14 september 2017 Read More →

Makkelijk bananenbrood recept met havermout

Een nieuw schooljaar voelt net een beetje als nieuwjaar: we gaan vol goede voornemens van start. Ik had me bedacht dat ik eens wat meer nieuwe recepten uit wilde proberen om in de bento te stoppen. En dan vooral gerechten die hier nog niet op het repertoire staan (of misschien wel, maar dan op een hele andere manier klaargemaakt).

Zo kwam ik online ergens een recept voor bananenbrood tegen, niet op basis van meel, boter, suiker en eieren, maar gemaakt met havermout en eieren. Wat ik vooral tof aan dit recept vind, is dat je het maakt met behulp van een kom, een vork en een cakevorm. Want heel eerlijk gezegd ziet mijn keuken er nogal ontploft uit als ik bananenbrood op traditionele wijze maak…

Makkelijk bananenbrood recept met havermout

Het proefpanel hier was tevreden over het resultaat, maar miste de suiker. Dat probleem heb ik opgelost door er wat pindakaas op te smeren. Tegenwoordig heb je namelijk pindakaas met allemaal lekkere smaakjes, en de kokos-maple variant geeft een subtiele zoete touch.

Dit bananenbrood recept is met havermout en eieren. Makkelijk te maken met behulp van een kom, een vork, een cakevorm en een oven uiteraard. Je vindt het recept hier.

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 3 rijpe bananen geprakt
  • 3 eieren
  • een flinke snuf kaneel
  • 1 appel in stukjes
  • een cakevorm

Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden. Prak de bananen in een kom. Voeg de havermout, eieren en het kaneel toe aan de geprakte bananen en doe er tot slot de stukjes appel bij.
Vet de cakevorm in met wat olie (of boter), doe het beslag erin en bak het brood in 45 minuten gaar. Check even met een satéprikker of het beslag gaar is, hij moet er droog uitkomen!

Laat het brood afkoelen, snij er dunne plakjes van en besmeer ze met pindakaas (of jam).

Neem een leuke bento, een Trésor van MonBento bijvoorbeeld en vul hem met het bananenbrood, een gekookt eitje, wat popcorn en zomerfruit en je hebt een heerlijke voedzame lunch!

Lunchtrommel Mon Bento Tresor blauw van webshop Roppongi

We wensen iedereen een fijn schooljaar!

Via de Dutch Bento Facebookpagina kun je jouw bento met ons delen – wij zijn benieuwd naar jullie lunchboxen!

 

Dit bananenbrood recept is met havermout en eieren. Makkelijk te maken met behulp van een kom, een vork, een cakevorm en een oven uiteraard. Je vindt het recept hier.

 

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.