3x lunchtrommel salade inspiratie. Plus een leuke winactie!

Heb jij ook een frisse start gemaakt in het nieuwe jaar? We hebben 3x een lekkere lunchtrommel salade bedacht voor op het werk of onderweg. Je vindt de recepten hier.

Bij MoodKids zijn we al heel lang bezig met gevarieerde en gezonde lunchtrommels voor kinderen. We noemen ze DutchBento. Daarom wordt ook weleens tijd voor gezonde lunchtrommels voor onszelf, zo vonden we.

En ’t past natuurlijk helemaal bij januari waarin we (bijna) allemaal goede voornemens hebben over gezond eten en meer bewegen. Blokker heeft onder een heel groot assortiment met handige artikelen die bij die goede voornemens passen. Ik kreeg van Blokker een  en van hetzelfde merk opgestuurd.

Handige lunchtrommels

De boxen zijn mooi om te zien en zeer compact. Fijn, want onze keukenkastjes puilen al uit! Overigens zo compact dat ik me in eerst instantie afvroeg of er wel voldoende in kon. Tja, als je niet eerst de verpakking goed bekijkt… Het handige van deze trommels is namelijk dat je ze compact kunt opbergen. Maar wil je er wat meer in doen, dan zet je de binnenste trommel er omgekeerd op. En heb je dus een grotere trommel met een apart, afsluitbaar gedeelte voor de ‘natte’ spullen en een apart doosje voor dressing, croutons, zaden of kaas.

Ik kocht er bij Blokker zelf eenbij. Een vork, mes en lepel die via de magnetische mes bij elkaar worden gehouden en in een makkelijk, siliconen hoesje gestopt kunnen worden.

3x lekkere lunchtrommel salade

Deze, voor ons vraagt natuurlijk om nieuwe lunchtrommel saladerecepten. We hebben ze thuis allemaal geprobeerd en we hebben er een goed voornemen bij. Meer salade voor de lunch! Met deze drie recepten ben jij ook zo om.

Ook benieuwd naar de of de ? Lees dan onderaan dit artikel verder. Want we mogen er van Blokker van elk twee weggeven!

Quinoasalade met tuinbonen en avocado en een snackbox voor tussendoor

We hebben 3x een lekkere lunchtrommel salade bedacht voor op het werk of onderweg. Deze salade is met quinoa, avocado, kiemgroente, radijs en tuinbonen. Je leest dit recept en de andere twee recepten hier.

Ingrediënten:

Voor de salade:

 • 50 gram quinoa
 • 1 handje (gedopte) tuinbonen
 • 8 radijzen
 • ½ avocado
 • sap van 1 citroen
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • een toefje prei- of radijsscheuten
 • 1 theelepel gemalen komijnzaad
 • een scheut olijfolie
 • zout en peper

Bereidingswijze

Bereid de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Blancheer de tuinbonen (1 minuut laten koken), laat ze afkoelen en verwijder eventueel de velletjes. Snijd de radijzen in vieren, schil de knoflook en hak hem fijn. Pers de citroen uit in een kom. Schil de avocado, snijd één helft in dunne plakken en wentel ze door het citroensap. Maak de vinaigrette. Voeg aan het citroensap dat je gebruikt heb voor de avocado’s een scheut olijfolie, de komijnpoeder, de gehakte knoflook en zout en peper naar smaak toe.

Vul de box. Doe de quinoa in de doorzichtige onderste bak, leg er de plakken avocado op. Leg de tuinbonen, radijs en de groentescheuten in de groene trommel. Vul het kleine ronde potje tot slot met de vinaigrette, sluit af met de deksel en plaats in de groene trommel. Doe de siliconen deksel op de groene trommel. Zet de groene bak omgekeerd op de doorzichtige trommel en sluit goed af met de ring.

De vulden we met een gezonde snack. Snijd groente in sticks. Wij gebruikten winterwortel en komkommer. Deze zet je rechtop in het doorzichtige doosje.

Salade met geschaafde groene asperges en kwartelei

We hebben 3x een lekkere lunchtrommel salade bedacht voor op het werk of onderweg. Deze is met rucola, groene asperges, walnoten en kwarteleitjes. Je leest dit recept en de andere twee recepten hier.

Ingrediënten:

 • ½ bosje groene asperges
 • 3 kwarteleitjes
 • een flinke hand rucola
 • geschaafde Parmezaanse kaas
 • pijnboompitten of salade-zadenmix
 • een klein handje walnoten

Bereidingswijze:

Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en schaaf ze met een dunschiller in dunne plakken. Rasp een halve citroen en pers hem uit boven een kom. Leg de dunne plakjes asperge erin. Voeg een scheut olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Kook de kwarteleitjes 3 minuten in kokend water en pel ze. Rooster de pijnboompitten. Hak de walnoten grof.

Vul de box. Leg de rucola in de doorzichtige, onderste box, strooi er de pijnboompitten en gehakte walnoten over. Pak de asperges en de kwarteleitjes en leg ze in de groene trommel. Tot slot doe je de Parmezaanse kaas in het ronde potje, sluit af met de deksel en plaats in de groene trommel.  Doe de siliconen deksel op de groene trommel. Zet de groene bak omgekeerd op de doorzichtige trommel en sluit goed af met de ring.

# Springrolls met tomaat-komkommer-paprika salade

We hebben 3x een lekkere lunchtrommel salade bedacht voor op het werk of onderweg. Deze is met springrolls. Je leest dit recept en de andere twee recepten hier.

Ingrediënten:

Voor de springrolls:

 • rijstvellen. Verkrijgbaar bij de grotere supermarkten of de toko.
 • halve (rode) paprika, in reepjes
 • kwart komkommer, in reepjes
 • 4 (gekookte) gamba’s, in stukjes
 • 2 handjes scheuten. Wij gebruikten prei-scheuten.
 • hoisin saus. Verkrijgbaar bij de grotere supermarkten of de toko.

Voor de salade:

 • cherrytomaatjes
 • halve komkommer
 • halve gele paprika
 • wat blaadjes koriander
 • eventueel peper en zout

Bereidingswijze:

Was de komkommer, paprika en tomaat. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Rits met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd in plakjes. Halveer de paprika’s en haal ook hier de zaadlijsten uit en snijd in reepjes. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes doormidden. Mix de komkommer, gele paprika, komkommer en wat blaadjes koriander en stop de salade in het doorzichtige bakje.

Na het maken van de salade is het tijd voor springrolls. We hebben hierboven suggesties gegeven voor de vulling, maar echt alles (ok, bijna alles) kan erin. Dus heb je groente over? Gebruik die gerust. Zet de gewenste vulling in bakjes klaar, zodat je snel kan handelen. Vul een schaal of diep bord (waar de rijstvellen in passen) met warm water. Dompel de rijstvellen ongeveer een minuut in warm water. Daardoor worden ze zacht en buigzaam. Leg op een snijplank. Leg de vulling erop en vouw de linker- en rechterkant ongeveer 2 centimeter naar binnen (over de vulling heen). Rol verder op. Leg de springrolls in het groene bakje. Snijd voor het eten de loempia’s doormidden. Erg lekker met de hoisin saus die we in het kleinste bakje hebben gedaan.

Ook de fijne messenset en houten snijplank zijn overigens van Blokker.

.

Winnaars Blokker Saladebox en Snackbox

Geïnspireerd geraakt? Wil je zelf ook wel zo’n lunchtrommel salade mee? Of ga je liever voor een gezonde snack? Doe dan mee met onze winactie. We mogen van Blokker namelijk twee keer een en twee keer een weggeven!

 

Gefeliciteerd!

winnaars Blokker Saladebox:

Marian Zwarts – Valkenswaard

Regina Sales – Bennekom

winnaars Blokker Snackbox:

Marianne Lutje – Emmen

Marian van Trigt – Hillegom

We sturen ze een dezer dagen naar jullie op! Veel plezier ermee!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.