Bento tip: zo maak je een hartje van omelet
De tamagoyaki (opgerolde omelet) die we je deze keer leren maken ken je misschien ook als topping voor een nigiri-sushi. Voor wie het weten wil: tamago betekent ‘ei’ en yaki ‘gebakken’.
Het is een kleine uitdaging om deze Japanse lekkernij te maken, maar je kunt er oneindig mee variëren (bijvoorbeeld met spinazie of nori-zeewier ertussen). Bovendien is het een fijne aanvulling voor je bento. Je maakt er namelijk met het grootste gemak een hartje van.
Volg je Dutch Bento al op Facebook? Tijdens schoolweken posten wij en vele lezers leuke & inspirerende lunchtrommel-ideetjes.
Hartje van omelet
Dit heb je nodig voor één rol:
– 3 eieren
– 3 el. water
– 1 tl mirin (Japanse rijstwijn, o.a. te koop bij Albert Heijn)
– een scheutje sojasaus
– plantaardige olie
– een tamagoyaki-pan of gewoon een kleine koekenpan
Zo maak je de omelet:
- Klop de eieren in een kom met het water, de mirin en de sojasaus.
- Verhit een klein scheutje olie in de koekenpan en schenk er 1/5 van het eimengsel in.
- Rol de omelet, net voor hij helemaal gestold is, van voor naar achter op.
- Schuif de rol naar voren, vet de pan opnieuw een beetje in en schenk weer 1/5 van het eimengsel in de pan. Til de rol een stukje op en laat er wat ei onder lopen. Rol de omelet weer op voordat hij helemaal gestold is.
- Herhaal deze handelingen tot het eimengsel op is en je een dikke omeletrol hebt. Je krijgt hem nog mooier in shape met een sushimatje.
Maak een hartje van omelet
Eenmaal gebakken en afgekoeld snij je er op deze manier een hartje van.
Nog even geduld, dan onthullen we de bento met de tips van de afgelopen weken erin! Gemist? Bekijk hier de tip van het bloemetje van vleeswaren en het bloemetje van wortel.
[ssba]Auteur: roppongi
Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.