By 21 augustus 2016 Read More →

Bento tip: zo maak je een hartje van omelet

Roppongi maakt elke 2 weken een Dutch Bento lunchtrommel voor ons. Deze zomer geven ze leuke tips. Deze keer: hartje van omelet met stap voor stap uitleg. #dutchbento

De tamagoyaki (opgerolde omelet) die we je deze keer leren maken ken je misschien ook als topping voor een nigiri-sushi. Voor wie het weten wil: tamago betekent ‘ei’ en yaki  ‘gebakken’.

Het is een kleine uitdaging om deze Japanse lekkernij te maken, maar je kunt er oneindig mee variëren (bijvoorbeeld met spinazie of nori-zeewier ertussen). Bovendien is het een fijne aanvulling voor je bento.  Je maakt er namelijk met het grootste gemak een hartje van.

Volg je Dutch Bento al op Facebook? Tijdens schoolweken posten wij en vele lezers leuke & inspirerende lunchtrommel-ideetjes.

Hartje van omelet

tamagoyaki-roppongi- eindresultaat

Dit heb je nodig voor één rol:
– 3 eieren
– 3 el. water
– 1 tl mirin (Japanse rijstwijn, o.a. te koop bij Albert Heijn)
– een scheutje sojasaus
– plantaardige olie
– een tamagoyaki-pan of gewoon een kleine koekenpan

Zo maak je de omelet:

Zo maak je stap voor stap tamagoyaki (opgerolde omelet)

  • Klop de eieren in een kom met het water, de mirin en de sojasaus.
  • Verhit een klein scheutje olie in de koekenpan en schenk er 1/5 van het eimengsel in.
  • Rol de omelet, net voor hij helemaal gestold is, van voor naar achter op.
  • Schuif de rol naar voren, vet de pan opnieuw een beetje in en schenk weer 1/5 van het eimengsel in de pan. Til de rol een stukje op en laat er wat ei onder lopen. Rol de omelet weer op voordat hij helemaal gestold is.
  • Herhaal deze handelingen tot het eimengsel op is en je een dikke omeletrol hebt. Je krijgt hem nog mooier in shape met een sushimatje.

Maak een hartje van omelet

Eenmaal gebakken en afgekoeld snij je er op deze manier een hartje van.

Zo maak je stap voor stap een hartje van omelet. In het Japans een tamagoyaki (opgerolde omelet). Met de stap voor stap uitleg met foto's. Bekijk ze hier.

Nog even geduld, dan onthullen we de bento met de tips van de afgelopen weken erin! Gemist? Bekijk hier de tip van het bloemetje van vleeswaren en het bloemetje van wortel.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.