By 11 april 2016 Read More →

Lente lunch in een trommel

De zon laat zich zo nu en dan weer zien. Het kersenbloesemseizoen in Japan is in volle gang. De hoogste tijd dus voor een bento om de lente te vieren. 

In Japan trekt iedereen er met een lekkere bento op uit voor een picknick onder de sakura-bloesems. Vaak is de bento onder andere gevuld met balletjes van rijstmeel aan een stokje geregen. Van deze “hanami dango” kun je online veel recepten vinden. Wij hebben er een #dutchbento draai aan gegeven en mini-dango- sandwiches gemaakt.

lente-bento-2016-roppongi-MK

Lente lunch in een trommel

Dit heb je nodig:
– een borrelglas
– 3 bruine boterhammen
– boter
– kokosbrood (wit en roze)
– twee schijfjes komkommer
– wat pindakaas
– grillworst
– kaas
groenten-uitstekers
– reepjes wortel, of paprika

Zo maak je het:

Steek met het borrelglas twee rondjes uit elke boterham en twee rondjes uit elk plakje kokosbrood. Besmeer twee rondjes brood met wat boter. Leg een schijfje kokosbrood op de boterkant. Leg hier vervolgens een boterhammetje op met de boterkant naar boven en leg daar weer een schijfje kokosbrood op. Hetzelfde doe je met de komkommer en pindakaas. Besmeer de broodjes met de pindakaas en beleg ze met de komkommer. Je kunt ze zo in de bento leggen of je kunt ze aan een satéstokje rijgen.

Steek een bloemetje uit een plakje grillworst en een blokje kaas. Stop het kaasbloemetje in de grillworst voor een extra grappig effect.
Vul de bento op met reepjes wortel, komkommer, of paprika en wat cherrytomaatjes.

Geniet van je lente lunch!

 

wa food cutters

Deze groenten-uitstekers koop je bij Roppongi voor 8,50 euro.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.