Tabouleh met zalm uit ‘Relax Mama in de Keuken’

Tabouleh met zalm uit boek Relax mama in de keuken

Elsbeth Teeling van de Club van Relaxte moeders heeft een kookboek gemaakt met de succesrecepten van haarzelf en die van van andere relaxte moeders. Het zijn allemaal recepten die niet enorm ingewikkeld zijn, goedgekeurd door andere kinderen én lekker zijn voor jezelf. Relaxte recepten zeg maar. 😉 

In het kookboek ‘ Relax mama in de keuken’ vind je 50 recepten waarmee je makkelijk een weekmenu kan vaststellen. Daar pleit Elsbeth sowieso voor. Het kost wat discipline om vooraf te bedenken wat je die week gaat eten. Maar voorkomt dat je vliegend (want ja, weer te laat!) vanuit je werk op weg naar de bso of huis nog moet bedenken of je nog iets in de (koel)kast hebt liggen. Dat is toch ook bij jullie weleens het geval?? Naast de recepten heeft Elsbeth ook allerlei tips voor gezelligheid aan tafel, hoe je je kind toch kan verleiden om dat ene hapje te nemen en uiteraard een keukenbingo. Het kookboek is een uitgave van uitgeverij Snor. Die al heel veel leuke boeken hebben uitgegeven.

Samen met Job zocht ik twee recepten uit, die we samen thuis gemaakt hebben. Dit is de eerste. Volgende week volgt er nog één. De tabouleh met zalm viel in de smaak. Zelfs zo erg dat hij het restje wel (koud) mee wilde naar school. 😉 Ik heb de kruiden overigens iets aangepast. Job is namelijk niet zo’n fan van koriander. Was evengoed erg lekker!

Tabouleh met zalm

Recept van Desiree, moeder van Sam en Feline

4 personen, 25 minuten bereidingstijd

2016-03 - MoodKids, Tabouleh

Ingrediënten:

 • 200 gram bulgur
 • 250 gram verse sperziebonen
 • 1 komkommer
 • 4 flinke handen gemengde verse kruiden, zoals munt, peterselie, basilicum en koriander. Ik gebruikte peterselie, munt en basilicum.
 • 3 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

 1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spreid uit over een groot bord, zodat de bulgur snel afkoelt.
 2. Snijd de sperziebonen in stukjes van circa 1 cm. Kook de bonen in een pan met water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet, spoel ze onder stromend water af en laat goed uitlekken.
 3. Schil de komkommer, snijd over de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
 4. Hak de kruiden met een scherp mes echt goed fijn.
 5. Meng in een schaal de bulgur, met sperziebonen, komkommer, kruiden, bosuitjes en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
 6. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Leg de zalmfilets op de velkant in de pan en bak ze ca. 4 minuten op matig vuur. Keer ze voorzihtig en bak de andere kant afhankelijk van de dikte nog 1-2 minuten. Serveer met de tabouleh.

Tip: Deze salade is ook koud lekker. Lekker voor bij een picknick of in de lunchtrommel. Job wilde wel een restje mee naar school en vond het heerlijk!

lunchtrommel bulgur

Relax Mama in de Keuken – Elsbeth Teeling – Uitgeverij Snor – 16,99

Bestel hier!

omslag relax mama

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.