Stapel-op-hamburger met broccoli

Hamburgers! Wie is er niet dol op.. Onze kinderen vinden het in ieder geval heerlijk! Maar omdat we op een dag al best wel wat brood eten, hebben we een variant bedacht zonder brood. Het witte broodje is vervangen door aardappel. En de minimale portie groente die op een traditionele hamburger zit (denk aan het enkele schijfje tomaat of sla) hebben we vervangen door een reguliere portie broccoli. Zo tover je een fastfood hamburger om tot een voedzame maaltijd. Easy toch?!

hamburger, broccoliburgers, aardappelkoekjes, hamburger mer broccoli

Stapel-op-hamburger met broccoli

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram broccoli, in roosjes
  • 600 gram aardappels, geschild
  • 3 eieren
  • 60 gram paneermeel
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 pakje MAGGI kaassaus
  • 250 milliliter tomatensap
  • 3 hamburgers (100 gram per stuk), in lengte gehalveerd
  • 3 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Bereid de aardappelkoekjes

Kook de aardappel in 18 minuten gaar. Giet af en stamp fijn. Meng 1 ei, 20 gram paneermeel en de Parmezaanse kaas erdoor. Laat iets afkoelen.

2. Bereid de broccoli-koekjes

Doe de broccoliroosjes in je keukenmachine of staafmixer en maal fijn tot couscous grootte. Meng er 40 gram paneermeel en 2 eieren doorheen.

3. Bak de hamburgers, aardappel- en broccolikoekjes

Verhit een grillpan en smeer deze in met olijfolie. Bak de 6 hamburgers in 2 minuten per kant gaar. Vorm van de aardappelpuree 12 platte koekjes. Vorm van de broccoli 6 koekjes. Bak beiden in een koekenpan met anti-aanbaklaag in een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur goudbruin in ongeveer 5 minuten. Draai halverwege voorzichtig om met een spatel.

4. Bereid de saus

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vervang het water door tomatensap.

5. Serveer de hamburgers

Leg een aardappelkoekje op een bord, leg er vervolgens een broccolikoekje, hamburger, een eetlepel saus en aardappelkoekje op. Steek een prikker in de hamburger en serveer de rest van de saus er apart bij. Voor de kinderen serveer je één stapel-op-hamburger en voor volwassenen twee.

TIPS:

1. Wil je mooie rondjes maken? Gebruik dan een kookring met stamper.

2. Weinig tijd? Aardappelkoekjes maak je nog sneller met MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel. Maak de aardappelpuree aan volgens de gebruiksaanwijzing. Laat deze iets kouder worden. Meng 2 eieren, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en 2 eetlepels bloem of paneermeel erdoor. Het beslag moet heel licht lopen!  Bak de aardappelkoekjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.