By 23 januari 2018 Read More →

Courgettemuffins met kaas voor in de lunchtrommel

Deze courgettemuffins met kaas hebben we afgelopen zomer veel gemaakt toen we in ons mini-groentetuintje een overvloed aan courgettes hadden. Door het volkorenmeel lekker en gezond! En ook heerlijk voor in de lunchtrommel. 

>> Hier vind je nog veel meer lunchtrommel ideeën

 Deze courgettemuffins met kaas hebben we afgelopen zomer veel gemaakt toen we in ons mini-groentetuintje een overvloed aan courgettes hadden. En we klaar waren met courgettesoep. ;) Lekker en gezond door volkorenmeel. En heerlijk voor in de lunchtrommel. Bewaar ze handig in de diepvries. Heb je ze altijd bij de hand!

Courgettemuffins met kaas maken

Ingredienten (voor ongeveer 20 stuks):

 • 300 gram bloem
 • 150 gram volkorenmeel
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 grote courgette
 • 2 grote eieren
 • 170 ml halfvolle melk
 • 150 ml olijfolie
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • vers gemalen peper naar smaak
 • 2 theelepels zout
 • 1 theelepel tijm

Verder nodig:

 • muffinblik
 • muffinvormpjes of beetje boter/bakspray voor het invetten van de bakvorm
 • bakplaat

Zo maak je de courgettemuffins met kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rasp de courgette en houdt de courgette apart. Meng alle ingrediënten (met uitzondering van de courgette) door elkaar tot je een glad deeg krijgt. Meng met een lepel de courgetterasp door het deeg. Als je de courgettemuffins in een muffinvormpje wilt maken, zet je de muffinvormpjes in een muffinblik. Zonder vormpjes kan ook. Vet de muffinvorm dan in met een beetje boter of bakspray. Vul de vorm ongeveer 2/3 met het beslag. Ze rijzen namelijk nog wat. Bak daarna de muffins in 25 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

TIP: Maak er 20 en doe er -na afkoelen- een aantal in een luchtdichte diepvrieszak in de diepvries. Haal er ’s ochtends één of twee uit en doe die bevroren in de lunchtrommel. Tegen lunchtijd is de courgette muffin met kaas ontdooid. Doe er in losse bakjes wat rauwkost en zo heb je een lekkere lunch. Ook handig als je ’s ochtends eens geen brood in huis hebt. Of overkomt jou dat nooit? 😉

Deze courgettemuffins met kaas hebben we afgelopen zomer veel gemaakt toen we in ons mini-groentetuintje een overvloed aan courgettes hadden. En we klaar waren met courgettesoep. ;) Lekker en gezond door volkorenmeel. En heerlijk voor in de lunchtrommel. Bewaar ze handig in de diepvries. Heb je ze altijd bij de hand!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.