Voor de zomer! Citruslimonade met rozemarijn en framboos

Thuis drinken we naast koffie vooral veel water. Voorheen dronken we veel meer frisdrank met bubbels. Onder het mom van het goede voorbeeld geven, zijn wij als ouders meer water gaan drinken.

Maar daar maken we dan wel een klein feestje van. Ik ben dol op water met gember en Job op water met aardbeien. Voordat je je het afvraagt: we zijn geen lid van de waterpolitie. Job hoeft van ons niet perse puur water te drinken. Aanmaaklimonade wordt hier ook regelmatig gedronken. Ter afwisseling staat bij ons altijd wel een fles Karvan Cévitam in de koelkast. Uit school drinkt hij regelmatig een glas -zoals wij zeggen- Karvan. Ook daar maken Job en ik regelmatig een feestje van met vers fruit of diepvriesfruit, ijsklonten of kruiden erdoor.

Nu véééééél lekkerder?

Wij als -toch wel- vaste Karvan-gebruikers kregen de vraag van ons mediabureau of we het verbeterde product ” wilden testen. De nieuwe receptuur zoet de siroop met steviolglycosiden en sucralose. Steviolglycosiden zijn van nature aanwezig in de steviaplant en hebben een heerlijk zoete smaak. In combinatie met de zoetstof sucralose zorgt het voor de smaak die iedereen van Karvan Cévitam gewend is. Ze zijn met dit verbeterde recept gekomen omdat het oude receptuur (geheel gezoet met Stevia) minder lekker werd gevonden. Volgens Karvan Cévitam is het ‘nu véééééél lekkerder’…

Thuis drinken we veel water. We wisselen dat af met aanmaaklimonade. Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd is vernieuwd en of wij dat wilden testen. Tuurlijk! Je leest onze review hier.

Ben benieuwd, want in de gewone zit per glas (200 ml, mengverhouding 1:7) zo’n 75 kcal en in deze minder dan 10 kcal. Dat is mooi! En net zoals in de gewone variant bevat het 75% fruit. Maar of het echt ‘nu véééééél lekkerder’ is, bepalen wij altijd graag zelf. 😉

Tijd voor een test samen met Job!

De ‘Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd’-test

De smaken van onze reguliere Karvan Cévitam wisselt tussen Bosvruchten en Grenadine. In de zomer hebben we meestal Citroen. ‘Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd’ is er in de smaken Aardbei/Framboos, Bosvruchten en Citrusmix. Om een eerlijke test te doen kozen we voor de smaak Bosvruchten uit de reguliere en de ‘0% suiker toegevoegd’ lijn. En zoals je hieronder ziet: testen is een serieuze zaak!

Voor beiden heb ik dezelfde verhouding gebruikt. We hebben de test drie keer gedaan. Jobs voorkeur ging drie keer uit naar de verbeterde versie. De mijne twee keer naar de verbeterde versie en één keer naar de originele. We hebben ook Aardbei/Framboos en de Citrusmix getest. Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste. Niet zo gek, want ik vind ook de reguliere Citroen het lekkerst. Job vond de smaak Aardbei/Framboos het lekkerst.

Test geslaagd dus!

Karvan Cévitam in huis is altijd handig

De verbeterde ” blijft dus in onze koelkast. Sowieso vind ik het handig om Karvan Cévitam in huis te hebben. Voor in de yoghurtflip (lees de vlaflip maar dan met yoghurt). We maken er zelf ook waterijsjes van. Maar eveneens ijsklonten met water en de aanmaaklimonade die we dan juist in water doen. Gaan we naar het strand of willen we op pad voor een ander dagje uit, dan neem ik ook regelmatig ingevroren zakjes aangemaakte vruchtenlimonadesiroop mee. Ken je dat? Super handig, want het dient meteen als koelelement. Eén van onze favorieten is Karvan Cévitam Citroen met een takje rozemarijn en framboos. En die maakten we dit keer met ‘Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd’ smaak Citrusmix.

IJszakje Citruslimonade met rozemarijn en framboos

Ingrediënten:

  • 40 ml  ‘
  • 360 ml water
  • 1 takje rozemarijn
  • frambozen
  • plastic zakje met hersluitbare strip

Doe de rozemarijn en frambozen in een afsluitbaar zakje. Meng de ‘Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd’ Citrusmix met het water.  Voeg toe aan het zakje. Vouw de (lege) bovenkant ietwat terug en zet vast met een plakbandje. Leg het zakje in de diepvries totdat het bevroren is. Doe het in je koeltas en neem rietjes mee. Het zakje iets openen om het rietje erin te steken. Genoeg gedronken? Zakje weer dicht en weer in je koeltas. Handig!

Ook benieuwd naar ? Inmiddels is het al verkrijgbaar in de supermarkt. Benieuwd welke jij de lekkerste vindt!

>> PIN HIER OP JE EIGEN PINTEREST BORD <<

Handig voor onderweg, op het strand of een dagje weg. Lekker verfrissend drankje plus een dubbele functie als koelelement in je koeltas. Lees hier meer. 


[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Algemeen, Food

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.