By 12 april 2015 Read More →

Druivenbladerdeegjes: lekker & eenvoudig taartje

Restjes. Ik vind het redelijk problematisch. Ik bewaar alles, om een paar dagen later ook bijna alles weer weg te gooien. Omdat ik simpelweg geen idee heb wat ik ermee moet. Toen ik voor de zoveelste keer de koelkast weer stond leeg te ruimen en spullen weggooide, werd ik er gewoon boos van. Ik riep naar Dennis: “En nu ben ik er klaar mee. We gaan minder boodschappen doen!”.

Twee dagen later viel het boek ‘Koken met restjes is leuk‘ van Daisy Scholte en Jill Overmaat als recensie-exemplaar in de bus. Karma! Dat kan niet anders.

Koken met restjes is leuk

Het is een vrolijk en frivool opgemaakt boek. Per twee bladzijden vind je een specifiek ingrediënt (bijvoorbeeld boterhammen) met op de linkerzijde dan een recept met oude boterhammen en op de rechterzijde andere tips wat je met oude boterhammen kan maken en hoe je brood het beste kunt bewaren. Om je een idee te geven, zo komen bijvoorbeeld: noten, slagroom, jam, courgette, vis, witlof, melk etc etc aan bod. Afwisselend met de ingrediënten vind je pagina’s met tips over hoe je het beste kunt blancheren of wat je met kruiden kunt doen. Achterin het boek vind je een index waar je de ingrediënten kunt vinden die je nog in je (koel)kast hebt liggen.

Ok tijd om een recept uit te proberen. In onze koelkast lagen nog wat druiven en een restje ricotta. Job en ik maakten samen de druivenbladerdeegjes uit het boek. En die vonden we allebei heerlijk!

Druivenbladerdeegjes: recept met restje druiven en ricotta

Jobs taartje, koken met restjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • druiven
  • ricotta
  • honing
  • walnoten

Bereiding

  1.  Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat. Snijd aan de oppervlakte ongeveer 1 cm langs de randen een lijntje.
  2. Beleg de bladerdeegbladen met de ricotta, sprenkel er een beetje honing overheen (binnen de lijntjes)
  3. Leg er de gehalveerde druiven en de walnoten bovenop. Bak op 220 graden in 15 minuten goudbruin.

Koken met restjes is leuk – 500 tips om voedselverspilling te voorkomen 

Daisy Scholte & Jill Overmaat – Uitgeverij Loopvis  – € 13,50

Wil je wat pagina’s bekijken of het boek bestellen? Dat kan hier

koken met restjes

 

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.