Kleurrijke salade met chioggia biet, framboos, geitenkaas & walnoot

Koken blijf ik leuk vinden. Alleen merk ik wel dat ik momenteel, nu ik erg druk ben met andersoortige opdrachten, soms wat inspiratie mis. Dan blijf ik toch wat meer hangen in mijn ‘vaste’ gerechten. Inmiddels staat deze maaltijdsalade ook op ons vaste repertoire.

Mijn moeder wilde graag even naar de Hanos in Apeldoorn en vroeg of ik zin had om mee te gaan. Laat ik dat nou echt heerlijk vinden! Eindeloos kan ik daar snuffelen tussen ingrediënten die ik of niet ken of in ons kleine dorp niet kan kopen. Zo kwam ik op de groente-afdeling tweekleurige bietjes tegen. De chioggia-biet! Plaatje om te zien met de twee kleuren ringen. Krijg je meteen en zomergevoel van. Ik had ze al eens geroosterd gegeten, maar nog nooit rauw. En ik had ooit ergens gelezen dat dat kon. Ik nam 4 bietjes mee om eens uit te proberen.

Dat beviel goed. De bietjes zijn wat zoetig van smaak en doen me in de verte een beetje denken aan radijsjes. Maar alleen dan niet dat pittige. Het lekkerst vonden wij ze heel dun gesneden. Ik heb het geprobeerd in de Magimix, maar vond ze daar nog te dik. Ik heb het uiteindelijk gesneden met een mandoline. Heb je die niet. dan kan het ook prima met een dunschiller of kaasschaaf. Samen met Job maakte ik deze maaltijdsalade. Onderaan dit artikel zie je dat we ook een bordje opmaakten als carpaccio voor bijvoorbeeld een voorgerecht. Op een wit bordje een plaatje om te zien, vonden wij. Uiteraard heb je daar dan niet de hoeveelheden voor nodig, die hieronder staan.

Ben je op zoek naar een lekker en vrolijk recept bieten maaltijdsalade? Kies dan eens voor de chioggia biet. Dit leuke, kleurrijke bietje geeft je gerecht al snel een zomers tintje. We maakten een maaltijdsalade met framboos, veldsla, geitenkaas en walnoot. Of serveer het als een chioggia biet carpaccio voorgerecht.

Recept bieten maaltijdsalade met chioggia bieten

voor 3-4 personen als maaltijdsalade (serveer er wat brood bij), als bijgerecht kan het voor 5-6 personen

Ingrediënten:

  • 3 chioggia bieten
  • 150 gram veldsla
  • handje walnoten, in stukjes gesneden
  • bakje frambozen
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1,5 eetlepel honing
  • eventueel zout en peper

Zo maak je de maaltijdsalade:

Schil de bieten met een dunschiller en snijd de bietjes in mooie dunne plakjes. Was de frambozen en dep droog. Snijd of breek de walnoten in stukjes. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, de witte wijnazijn en honing. Breng de dressing eventueel iets op smaak met zout en peper.

Doe de veldsla, chioggia bieten, frambozen en geitenkaas in een schaal. Schenk de dressing over de salade en meng door elkaar. Strooi de stukjes walnoot erover en serveer de salade met brood.

Ben je op zoek naar een lekker en vrolijk recept bieten maaltijdsalade? Kies dan eens voor de chioggia biet. Dit leuke, kleurrijke bietje geeft je gerecht al snel een zomers tintje. We maakten een maaltijdsalade met framboos, veldsla, geitenkaas en walnoot. Of serveer het als een chioggia biet carpaccio voorgerecht.

Chioggia biet carpaccio

Zoals gezegd is dit kleurrijke bietje ook leuk om te serveren als voorgerechtje. Leg de bietjes dakpansgewijs op een bordje. Leg in het midden een plukje (veld)sla met een beetje geitenkaas en walnoot. Schenk de dressing over de carpaccio en maak je opmaak af met twee frambozen.

Ben je op zoek naar een lekker en vrolijk recept bieten maaltijdsalade? Kies dan eens voor de chioggia biet. Dit leuke, kleurrijke bietje geeft je gerecht al snel een zomers tintje. We maakten een maaltijdsalade met framboos, veldsla, geitenkaas en walnoot. Of serveer het als een chioggia biet carpaccio voorgerecht.

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, focust ze zich nu volledig op MoodKids.

Simple Share Buttons