By 19 januari 2018 Read More →

Zelf kwarkbroodjes bakken

‘Mam, mag ik iets bakken?’ Job stelt de vraag steeds vaker aan me. Ik vind het leuk. Met koken en bakken kun je niet vroeg genoeg beginnen. De beste manier om dit te leren is door het gewoon te doen. 

Rudolph van Veen vindt dat ook en is een tijdje geleden daarom met het kookboek ‘Rudolph van Veen & de jonge bakkers‘ gekomen. Een bakboek speciaal voor kinderen. Met lekkere bakrecepten, tips en duidelijke stap voor stap omschrijvingen. We hebben hem al even in huis en nu eindelijk tijd om er iets uit te maken. We kozen voor de kwarkbroodjes. Kijken of die net zo lekker zijn als van onze lokale warme bakker. 😉

Met dit recept bak je heerlijke kwarkbroodjes. Volgens mijn kind net zo lekker als die van de bakker. ;) #kokenmetkinderen #bakken #kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes bakken

voor 12 broodjes, baktijd ongeveer 20 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gram rozijnen
  • 250 gram kwark
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1/2 vanillestokje of 1 eetlepel vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 12 gram bakpoeder
  • 350 gram bloem

Wat heb je verder nodig:

  • cupcake bakplaat voor 12 stuks
  • boter en kwastje om in te vetten
  • grote kom
  • kleine kom
  • spatel
  • ijslepel
  • bolzeef
  • kommetje

Zelf kwarkbroodjes bakken is niet zo moeilijk. Met dit lekkere recept uit het kookboek ' 'Rudolph van Veen & de jonge bakkers' al helemaal niet. Een leuk bakboek speciaal voor kinderen. Met lekkere bakrecepten en duidelijke omschrijvingen. En deze kwarkbroodjes zijn net zo lekker als die van onze lokale warme bakker.

 

Meer lekkere bakrecepten vind je hier

Aan de slag: kwarkbroodjes bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter de cupcake bakplaat met het kwastje.

Wel de rozijnen circa 15 minuten in heet water, giet ze af in een zeef en laat ze even uitlekken.

Meng de kwark met de olie, eieren, vanille, het mespuntje zout en de suiker. Roer het bakpoeder en bloem eerst door elkaar en doe dit dan bij het kwarkmengsel.

Roer daarna alles met een spatel tot een slap deeg. Het deeg is te slap om met je handen te kneden. Eventueel kun je het ook doen met een elektrische mixer of in je KitchenAid.

Meng als laatste de rozijnen erdoor en verdeel het deeg met een ijslepel over de cupcake bakplaat. Vul de vormen niet verder dan tot driekwart omdat het deeg door het bakpoeder tijdens het bakken zal gaan rijzen.

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar. Laat ze na het bakken nog 5 minuten staan in de bakplaat en keer deze daarna in één keer om op het aanrecht.

En dan? Smullen maar!

Uit: Rudolph & de jonge bakkers – Rudolph van Veen – Uitgeverij Karakter – 19,99 euro

We maakten kwarkbolletjes uit het kooboek Rudoplh & de jonge bakkers

 

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Kookboeken
Nicole Gorseling

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, focust ze zich nu volledig op MoodKids.

Simple Share Buttons