Wat doen voor een goed doel? Organiseer thuis een benefietdiner!

Eten doen we bij ons thuis graag. Samen met vrienden helemaal. Met vrienden samen eten voor het goede doel, is dus wel het summum! 😉

Ik werd door Honig geattendeerd op hun #samenaantafel actie. Honig is dit jaar jarig. Ze bestaan 150 jaar. Om dat te vieren doneren ze 150.000 maaltijden aan de Voedselbank en hopen jou te inspireren om hetzelfde te doen door een benefiet-etentje te organiseren. Ga samen aan tafel voor de Voedselbank!

Organiseer een benefietdiner voor de Voedselbank

Een superleuk initiatief! We bedachten daarom een 3 gangendiner mét ideeën voor de aankleding. Kortom: een gezellige tafel gecombineerd met goed, lekker, niet al te ingewikkeld eten. Want als je een dinertje met je vrienden organiseert, dan heb je natuurlijk geen zin om zelf de hele avond alleen in de keuken te staan.

Voor onze dinersuggesties gebruiken we de producten van Honig als basis. Wist je dat al hun maaltijd kruidenmixen recentelijk zijn aangepast? Alles zonder E-nummers, 13,6% minder zout en zonder palmvet!

Inspiratie voor de aankleding van je tafel

Naast lekker eten wil je natuurlijk ook een gezellige tafel. Elles bedacht deze leuke aankleding. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Ze is fan van de kringloop en de rommelmarkt en heeft twee belangrijk adviezen: wees niet bang om te combineren én denk buiten de gebaande paden. Mix en Match is hartstikke leuk! Dat kan een combinatie van oud en nieuw zijn, twee verschillende dessins maar ook vintage met industrieel bijvoorbeeld. Over die gebaande paden gesproken? Serveer soep niet in een bord of soepkom, maar in een kop met schotel. Dan hoef je echt niet zes dezelfde setjes te hebben. Kaarsen en bloemen maken het natuurlijk af. Knip wat bloemen uit de bos die je toch al op tafel had staan en zet ze in een klein glaasje of vaasje.

Pittige mosterdsoep met lente-uitjes

voor 4 personen

Samen eten voor het goede doel met vrienden is super leuk! Organiseer een benefietdiner voor de Voedselbank met deze leuke actie van Honig. #samenaantafel

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ciabatta in plakjes en wikkel er een plakje ontbijtspek om. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak circa 10 minuten totdat de spek krokant is. Snijd ondertussen het lente-uitje in schuine ringetjes. Schep de soep in, verdeel de lente-ui erover en serveer de spekbroodjes erbij.

Pappardelle met romige champignonsaus en salade

voor 4 personen

Samen eten voor het goede doel met vrienden is super leuk! Organiseer een benefietdiner voor de Voedselbank met deze leuke actie van Honig. #samenaantafel

Ingrediënten:

 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, gesnipperd
 • 1 flinke hand gedroogd eekhoorntjesbrood, geweld en gehakt
 • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
 • 50 – 75 gram gerookte rauwe ham, in reepjes gesneden
 • 100 gram achterham, in reepjes gesneden
 • 250 gram pappardelle
 • 1 pakje Honig Basis voor Champignonsaus
 • 250 ml melk
 • 200 ml water
 • (olijf)olie
 • 2 lente-uitjes, schuin in ringetjes gesneden
 • geraspte Parmezaanse kaas

voor de salade:

 • veldsla
 • kiemscheuten naar keuze
 • 1/3 eetlepel mosterd
 • 2 eetlepels azijn
 • 3 eetlepels olie
 • zout peper

Bereidingswijze:

Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom met lauw water en laat ze circa 30 minuten weken. Kook de pappardelle volgens aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de ham in dunne reepjes. Snijd de champignons in plakjes en hak de geweekte paddestoelen in stukjes.

Doe een scheut olie in een braadpan en bak de kastanjechampignons kort op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de uien, knoflook en gehakte gedroogde paddenstoelen toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes stoven.

Voeg het water, de melk en het zakje Basis voor Champignonsaus toe, roer goed door en breng op matig vuur al roerend weer aan de kook. Laat de saus 2 minuten zachtjes pruttelen, voeg dan de hamreepjes toe en laat ze even opwarmen.

Maak intussen de vinaigrette: roer de azijn door de mosterd met een snuf zout en peper, voeg daarna al roerend de olie toe. Meng over de veldsla en garneer deze met de kiemscheuten.

Serveer de pappardelle met de saus erover. Garneer met de lente-uitjes en parmezaanse kaas en geef de sla erbij.

Tarte tatin

voor 4 personen

Samen eten voor het goede doel met vrienden is super leuk! Organiseer een benefietdiner voor de Voedselbank met deze leuke actie van Honig. #samenaantafel

Ingrediënten

 • 150 gram boter
 • 150 gram suiker
 • 1 pak Honig Mix voor Appeltaart
 • 7 goudreinetten of andere fris-zure appels
 • 50 gram (pecan)noten
 • taartvorm of ovenbestendige pan met dikke bodem diameter 28 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, rol op tot een bal en laat ’t even rusten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kwarten.

Maak de karamel. Als je een ovenbestendige pan hebt, dan kan het direct daarin. Gebruik je een taartvorm, maak hem dan in een steelpannetje en giet hem daarna in de taartvorm. Zet de pan op het vuur en doe de suiker erin. Voeg, als de suiker begint te karameliseren, de boter toe, laat het even pruttelen en voeg tot slot de noten toe.

Leg of zet de appelparten op de karamel in de pan (of taartvorm). Rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de pan of taartvom en leg het op de appels. Stop de zijkanten een beetje in langs de rand. Tip: gebruik een vel bakpapier, dat vergemakkelijkt het uitrollen én het omdraaien op de appels!

Zet de taart ongeveer 25 minuten in de oven. Het deeg moet mooi goudbruin zijn. Laat de tarte tatin iets afkoelen (lauwwarm serveren!) en draai hem om op een groot bord.

Serveer eventueel met een klodder crème fraîche, slagroom of vanille-ijs. Maar zonder is ook al erg lekker!

Organiseer zelf ook een diner

Ik hoop dat je net als wij ook enthousiast bent geworden en geïnspireerd bent geraakt om ook een benefietdiner te organiseren. Een paar dingen zijn nog leuk om te vermelden.

 • Vergeet niet je leukste foto van het etentje op social media te zetten onder #SamenAanTafel. Daarmee maak je kans op een uitnodiging voor het exclusieve #samenaantafel diner op 20 maart!
 • Op zoek naar een actieposter, de cheque waarop je de opbrengst kan communiceren van je benefiet-etentje of voorbeeldmenu’s? Kijk dan hier: www.samenaantafelvoordevoedselbank.nl
 • Voor €10 kun je hier een benefiet-box bestellen t.w.v. 20 euro. Deze box bevat een aantal Honig producten en leuke attributen om je benefiet-etentje nóg succesvoller te maken! Honig stelt 900 boxen beschikbaar en doneert de opbrengsten aan de Voedselbank.
 • Nog meer inspirerende recepten vind je op: www.watetenwevandaag.nl

 

Met dank aan Aletta, Dennis en Elles voor de super samenwerking. You rock!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.