By 16 februari 2017 Read More →

Wortelsoep met koriander als maaltijdsoep

Begin februari aten we op de vakbeurs showUP als lunch wortelsoep met koriander bij een hele leuke foodtruck (waarvan ik de naam niet heb onthouden…) . We vonden het zo lekker dat we dit thuis ook wilden (na)maken. Dennis heeft er zijn eigen draai aan gegeven.

Uiteraard met kurkuma, want hij zit momenteel in een kurkuma-fase. 😉 Door er ook couscous in te doen is deze wortelsoep met koriander prima geschikt als maaltijdsoep. Serveer het met brood of zoals wij deden in een uitgeholde Italiaanse bol. Onze mini en wij aten met veel smaak!

Wortelsoep met koriander

voor 4 personen, 45 minuten bereidingstijd

Dit recept voor wortelsoep met koriander is door het toevoegen van couscous prima geschikt als maaltijdsoep. Serveer het met brood of in een Italiaanse bol. Je vindt het recept hier.

houten snijplank

Ingrediënten

 • 500 gram winterpeen, geschild en in kleine stukjes gesneden
 • 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
 • 1,5 liter groentebouillon
 • 100 gram couscous
 • handje koriander, fijngesneden
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 2 theelepel komijnzaad
 • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
 • 150 ml (Griekse of volle) yoghurt
 • 100 ml melk
 • 4 Italiaanse bollen, uitgehold

Bereidingswijze

1. Schil en snijd de groente en bak de bosui aan

Schil de winterpenen met een dunschiller. Snijd de winterpeen in stukjes. Snijd de bosui in ringetjes en fruit met de olie en de komijnzaad in een koekenpan.

2. Kook de wortels en couscous

Doe de gesneden wortels samen met de bouillon in een pan. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten koken. Voeg de bosui met komijnzaad toe en pureer met een staafmixer, Voeg de couscous, koriander en kurkuma toe en kook alles nog eens 10 minuten. Zet het vuur lager.

3. Maak de Italiaanse bollen warm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een kapje van de bovenkant van de Italiaanse bollen af. Haal met een lepel (of pluk met je vingers 😉 ) de Italiaanse bollen leeg. Verwarm de Italiaanse bollen vervolgens in de oven.

4. Voeg de yoghurt en melk toe

Doe de yoghurt en melk samen in een grote schaal en roer door tot een egaal geheel. Schenk beetje bij beetje hier warme soep op. (Dus niet het mengsel door de soep, maar andersom). Doe het niet allemaal tegelijk, want dan gaat de yoghurt schiften. Blijf warme soep toevoegen tot het hele mengsel dun en gelijkmatig is. Dan kun je het aan de rest van de soep in de pan toevoegen. Verwarm de soep weer naar een normale temperatuur op laag vuur.

4. Serveer het gerecht

Haal de verwarmde Italiaanse bollen uit de oven en leg de Italiaanse bollen ieder apart op een bord. Schenk de soep er voorzichtig in. Garneer met wat fijngesneden koriander.

>> Pin hier direct op je eigen Pinterest bord.

Dit recept voor wortelsoep met koriander is door het toevoegen van couscous prima geschikt als maaltijdsoep. Serveer het met brood of in een Italiaanse bol. Je vindt het recept hier.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.