Kruidige pompoensoep met gember en gamba’s

Wij eten thuis regelmatig soep. Als maaltijdsoep is de linzensoep die we eerder publiceerden nog steeds populair (ook bij Job!) en momenteel eten we regelmatig pompoensoep. 

Wij eten thuis regelmatig soep. Als maaltijdsoep, lunch of als voorgerecht. Deze pompoensoep is heerlijk kruidig en door de gamba's erbij ook feestelijk! Je vindt het recept hier.

Bij onze buren aten we laatst deze pompoensoep met gember. Een combinatie die ik zelf nog niet bedacht had. We vonden hem alle drie erg lekker. Je kunt hem als maaltijdsoep serveren met brood erbij. Maar als voorgerecht of amuse is hij erg leuk. Met de gamba’s op een stokje erbij geserveerd, geeft het direct een feestelijk tintje! Op eerste kerstdag eten wij deze als amuse in een klein, versierd weckpotje.

pompoensoep-met-gember-als-amuse

belletjes Zeeman, houten kerstbal Flying Tiger

En belangrijk, het maken van deze soep kost je niet zoveel tijd. Dat vind ik persoonlijk bij het bereiden van een feestelijk diner prettig. Want er valt dan vaak genoeg te kokkerellen. De soep maak je makkelijk van tevoren.  De gamba’s kun je vooraf marineren en gril je alleen even kort voordat je de soep serveert. 

Kruidige pompoensoep met gember en gamba’s

4 – 6 personen, bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

Voor de soep

1 kilo pompoen, geschild en in stukken gesneden

2 uien, in parten gesneden

3 cm gember, gesnipperd

2 blokjes MAGGI Bouillon Groente **

1 liter water

250 ml crème fraiche

peterselie

Voor de gamba’s

3-4 (rauwe) gamba’s per persoon, gepeld

2 teentjes knoflook, geraspt

1 limoen, geraspte schil en uitgeperst

2 cm gember, geraspt

olijfolie

zout & peper

4-6 satéprikkers

Bereiding:

1. Marineer de gamba’s

Schil en rasp de knoflook en de helft van het stukje gember. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Doe de knoflook, gember en limoen in een kom. Voeg een scheut olijfolie toe en meng de marinade goed door elkaar. Leg de gamba’s erin en roer om. Rijg 3-4 gamba’s (per persoon) aan een satéprikker , leg de gamba-spiesen in een lage schaal en laat de marinade intrekken. Draai ze af en toe om.

2. Bereid de soep voor

Snijd de pompoen in parten, verwijder de pitten en de schil en snijd in grove stukken. Schil de uien en snijd in parten. Schil en snipper de gember. Los de twee blokjes MAGGI Bouillon Groente op in een liter kokend water.

3. Maak de soep

Zet een pan op het vuur en doe daarin de pompoen, ui en gember. Voeg de helft van de bouillon toe zodat alles wel onder staat, maar straks nog makkelijk te pureren is. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur gaar worden. Pureer goed met een staafmixer.

Voeg de rest van de bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Roer er tot slot een flinke el crème fraiche door. Houd warm op laag vuur.

4. Bak de gamba’s en snijd de peterselie

Verhit een grillpan op hoog vuur tot de pan goed heet is. Grill de gamba-spiesen circa 2 minuten aan beide kanten. Snijd de peterselie fijn.

5. Serveer het gerecht

Schep de soep in de borden. Bestrooi met peterselie en leg de gamba-spiesen erbij. Zet de overgebleven crème fraiche in een schaaltje op tafel, zodat eenieder er naar eigen smaak van kan nemen.

TIP: doe net voor het serveren -voor een extra feestelijk effect- een theelepel crème fraiche in de soep. Laat iets smelten en trek met een satéprikker een motief. Bestrooi daarna met peterselie.

 

** Wist je trouwens dat de MAGGI bouillontabletten groente, kip en rund vernieuwd zijn? Dezelfde vertrouwde tabletten, maar nu met herkenbare kruiden en specerijen. 

 

maaltijdsoep-pompoen-met-gember-en-gambas

Bekijk hier het recept

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.