By 27 september 2016 Read More →

Lekker om te bakken: volkoren muffins met groente

Om voldoende variatie in Jobs broodtrommel te hebben, bak ik regelmatig iets. Over deze volkoren muffins met groente waren we thuis allemaal enthousiast! Je vindt het recept hier.

Om voldoende variatie in Jobs broodtrommel te hebben, bak ik regelmatig iets. Over deze groentemuffins waren we enthousiast. Ze zijn niet ingewikkeld te maken. Als je ze niet direct nodig hebt, stop je ze in de diepvries. Even ’s ochtends ontdooien/verwarmen in de oven en ze kunnen zo mee in de Dutch Bento.

Wij aten ze bij een rode linzensoep en die combinatie was ook erg lekker! En de volgende dag ging hij mee in Jobs lunchtrommel.

Muffins met groente

groentemuffins-foto-bewerkt

Wat heb je nodig?

-175 gram volkoren tarwemeel

– 2 theelepels baksoda

– 60 gram boter

– 1/2 courgette

– 5 wortels

– 200 gram doperwten, diepvries

– 100 gram kaas, geraspt

– 3 eieren

– 50 ml melk

– beetje olie voor insmeren bakblik

– eventueel peper & zout

– muffin bakblik

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt zachtjes de boter in een steelpan en laat afkoelen. Vet een muffin bakvorm in met olie.
  2. Was de courgette en wortels en rasp ze allebei. Meng dit met de doperwten.
  3. Meng het volkoren tarwemeel met de baking soda en de geraspte kaas. Roer de groenten erdoor.
  4. Klop de eieren los. Vermeng dit met de melk en gesmolten boter en klop opnieuw goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep het eier/boter/melkmengsel daarna door de groenten. Goed mengen..
  5. Schep ieder muffinbakje voor driekwart vol en schuif daarna de muffinvorm in de oven. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar tot ze een bruin korstje hebben. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn.

> Op zoek naar een ander recept voor muffins? Die vind je hier.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.