By 8 september 2016 Read More →

Scoren bij je kind: Pokéball als ontbijt of dessert!

Deze zomer stond bij ons in het teken van Pokémon Go. We gingen op zoek naar Weedles, Rattata's en Psyducks. Dat vroeg om een gezond Pokeball ontbijt. Ook wat voor jouw Pokémon Go fan?

Deze zomer stond bij ons in het teken van Pokémon Go. Job ontdekte via Kidsweek de trend en vroeg al snel of hij het ook op mijn telefoon mocht installeren. Dat was het begin van het einde want vervolgens liep ik dus rondjes met hem door ons dorp (lang leve de gratis wifi!) om Pokémons te vangen. 

Daniëlle schreef ook al eerder een blog over hoe zijn haar zoon uit huis kreeg dankzij Pokémon? Bij ons was het dus net andersom. Zoon neemt moeder mee op sleeptouw. Gezamenlijk met hordes jongeren en jongere kinderen met ouders liepen we rond. Gezellig zo’n zomeravond!

Pokéball als ontbijt of dessert

Er moesten Weedles, Rattata’s en Psyducks gevangen worden. En we moesten op zoek naar ballen bij een Pokéstop, want er was nog maar één Pokéball. De voor mij mysterieuze gesprekjes tussen kinderen voerden weer de boventoon. Naast Minecraft was het deze zomer Pokémon voor én Pokémon na. Tijd dus voor een speciaal , gezond Pokemon Go ontbijt. Is deze Pokéball vast gescoord! 😉

Je kunt dit natuurlijk ook prima als dessert of gezond tussendoortje serveren.

Pokemon GO ontbijt

Wat heb je nodig:

  • (Griekse) yoghurt
  • aardbeien, in plakjes gesneden
  • plakje banaan
  • blauwe bessen

Zo maak je het:

Easy peasy dus! Doe yoghurt in een schaaltje of bord. Leg het plakje banaan in het midden van het schaaltje. Leg om het plakje blauwe bessen en maak een horizontale lijn naar beide zijden. Vul de bovenste helft met plakjes aardbeien. Wij eten vaak yoghurt met granola als ontbijt. Ik serveerde de granola daarom apart in een glaasje erbij.

Bon appetit!

Pokéball als ontbijt of dessert

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.