Aardappelpreisoep met rode zalm 

recept voor heerlijke aardappelpreisoep met duurzame  rode zalm uit blik.

Ik ontving twee weken geleden de paperback ‘ Vis uit Blik‘  van Bart van Olphen. Sinds een paar weken is dit succesboek van Bart van Olphen dus ook in paperback verschenen. Wellicht zegt zijn naam je niet direct wat, maar ‘Fish Tales’ vast wel.

Bart van Olphen brengt onder het merk Fish Tales duurzaam gevangen vis op de markt. Met meer dan 70.000 volgers op Instagram en meer dan 30.000 volgers op zijn YouTube-kanaal heeft Bart zich neergezet als een echte duurzame vis pro. Zijn YouTube-kanaal Bart’s Fish Tales maakt zelfs deel uit van Jamie Oliver’s FoodTube.

Bij duurzame vis uit blik denken de meeste mensen al snel aan duur én niet smaakvol. In ‘Vis uit blik’ laat Bart zien dat je met duurzaam ingeblikte vis heerlijke dingen kan maken! Het boek heeft leuke verrassende recepten (ook als je niet echt een viseter bent) met tonijn, zalm, krab en makreel tot garnalen, mosselen en sardines.

Wij kozen voor de aardappelpreisoep en dat is een aanrader!

 Aardappelpreisoep met rode zalm

Aardappelprei soep met rode zalm 2 

voorgerecht  – voor 4 personen

 Ingrediënten:

5 preien, alleen het wit

50 g boter

3 aardappelen (bloemig)

4 dl kippenbouillon

ijsblokjes

zout

witte peper uit de molen

1 blikje roze of rode zalmfilet, zonder graat en vel (uitlekgewicht 170 g), in stukjes verdeeld

1 rode puntpaprika, in dunne reepjes gesneden

bieslook, fijngeknipt

 

Zo maak je het: 

1.Snijd 4 preien in stukjes. De overgebleven prei dient als garnering.

2. Verhit de boter in een diepe pan met een dikke bodem, voeg de prei toe en smoor deze tot het zacht is. Niet laten verkleuren.

3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze samen met de kippenbouillon toe en laat op zacht vuur de aardappelen garen.

4. Snijd de resterende prei in dunne ringen en blancheer een minuut in kokend water.

5. Koel de prei in een bak met koud water en ijsblokjes.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Maak de soep goed warm en schuim op met een staafmixer.

8. Verdeel de aardappelpreisoep en garneer met de zalm, paprika, preiringen en bieslook.

 

Uit: Koken met Vis uit Blik – Bart van Olphen – Kosmos Uitgevers – 10 euro

 

vis uit blik kookboek tip van MoodKids

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.