Pizza Calzone met asperges, tuinerwtjes en rauwe ham

Pizza Calzone met asperges, tuinerwtjes en rauwe ham

De 3 P’s zijn qua eten bij mijn zoon mateloos populair. Als Job mag kiezen, wordt het patat, pizza of pannenkoeken. Om hem wat onbekendere ingrediënten te laten eten, probeer ik dat te combineren met één van de 3 P’s of een variant daarop. Asperges lukten eerder al met deze plaattaart met asperges en gerookte zalm.

Nu een jaar later zijn er weer volop asperges en probeerde ik het dit keer met een Pizza Calzone met asperges. Die ging hier volledig op. Mission accomplished… 😉

Pizza Calzone met asperges, tuinerwtjes en rauwe ham

Pizza Calzone met asperges, tuinerwtjes en rauwe ham

2 volwassenen en 2 kinderen, voor 2 pizza’s.

Ingrediënten:

400 gram kant en klaar pizzadeeg

1 zakje MAGGI Saus voor Asperges

400 gram asperges, geschild en in stukjes gesneden van ca. 2 cm

100 gram doperwtjes (diepvries)

2 geroosterde rode paprika’s (uit pot), in reepjes gesneden

200 gram (rauwe) ham, plakjes

2 eieren, hardgekookt en in stukjes gesneden

eventueel verse dille

Bereidingswijze

1. Kook de eieren hard 

Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Laat goed afkoelen, pel ze en snijd in stukjes.

2. Bereid de pizzabodems 

Verwarm de oven voor op 220 graden (of de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking van het pizzadeeg). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Deel het kant-en-klare pizzadeeg door tweeën, zodat je twee pizza’s hebt en leg op de bakplaat.

3. Kook de asperges en doperwtjes

Kook de asperges ca. 3-4 minuten in kokend water, voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Meng de geroosterde paprika en ei erdoor.

4. Verdeel de ingrediënten over de pizzabodem 

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje en bestrijk de helft van de pizzabodems ermee. Je klapt ze namelijk straks dubbel. Laat rondom circa 1 centimeter van de rand vrij, zodat je hem goed dicht kunt vouwen. Verdeel de plakjes rauwe ham over de hele pizzabodem.  Verdeel de ingrediënten weer over de helft van de pizzabodem (waar de saus zit). Klap de helft van de pizza (waar de saus en groenten niet zitten) nu dicht en vouw de randen naar binnen dicht. De pizza moet goed dicht zitten.

5. Bak de pizza’s 

Bak de pizza’s in 20 minuten bruin en gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking van het pizzadeeg). Snijd de pizza’s doormidden en serveer met wat verse dille.

Tip:

  • Weinig tijd? Je kunt er ook gerust één pizza van maken. Voordeel van twee pizza’s is dat je ze ook makkelijk uit de hand kan eten, omdat je ze dan halveert en één zijde dicht zit.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.