Meisjesdag in Japan

3 maart is het meisjes-dag in Japan. Ter ere daarvan maakt Roppongi een meisjesdag lunchtrommel met chirashizushi (strooisushi). Niet alleen lekker voor kleine meisjes, maar ook voor de lunch voor grote meisjes. ;) Het recept vind je op www.moodkids.nl #dutchbento

3 maart is het meisjes-dag in Japan. Tijdens deze Hinamatsuri staan er bij families met meisjes mooie poppen van de keizer, keizerin en het keizerlijk hof opgesteld in de woonkamer. Deze poppen nemen kwade geesten over om ervoor te zorgen dat de meisjes gelukkig en gezond opgroeien.

Meisjesdag lunchtrommel

Ter ere van meisjesdag in Japan (3 maart) maakte webshop Roppongi deze prachtige DutchBento met een sushi salade in je lunchtrommel

Eén van de gerechten die tijdens dit feest gegeten worden, is chirashizushi. Dat kan je vertalen als “strooisushi” omdat je de ingrediënten die je normaal in de sushi rolt, over de rijst strooit. En dat is natuurlijk lekker makkelijk om in een bento mee te geven!

Je hebt wat basisingrediënten voor sushi nodig, zoals:
– een kopje gekookte Japanse rijst
– een scheutje sushi-azijn
– nori zeewier in reepjes gesneden

en verder:
– een heel dun gebakken omeletje in reepjes gesneden
– 5 peultjes, 6 minuten geblancheerd
– 3 grote gekookte garnalen
– een paar schijfjes gekookte winterwortel, 6 minuten geblancheerd
– een kiwi in schijfjes met een prikkertje erdoor
– wat blauwe bessen
– een klein flesje gevuld met sojasaus

Je mixt de sushi-azijn door de rijst en doet het vervolgens in je bento. Daarover “strooi” je de rest van de ingrediënten. Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren.

Trouwens, jongens hoeven niet te treuren hoor: 5 mei is het jongensdag. Dan maken we ook een mooie dutchbento in Japanse stijl!

Ter ere van meisjesdag in Japan (3 maart) maakte webshop Roppongi deze prachtige DutchBento met een sushi salade in je meisjesdag lunchtrommel

[ssba]
Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.