Broccoli en knolselderij stamppot met kanonkogels

broccoli en knolselderij stamppot

Bereidingstijd: ca. 25 minuten,

voor 4 volwassenen en 2 kinderen

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli, in stukken gesneden
  • 500 gram knolselderij, geschild en in stukken gesneden
  • 2 zakjes
  • 100 gram zachte geitenkaas (evt. met honing als je dat lekker vindt)
  • 400 gram gehakt- of groenteballetjes

Extra:

  • bakspray
  • zandbakvorm kasteel
  • platte schaal met hoge rand

Bereidingwijze:

1.Kook de knolselderij en de broccoli

Kook de knolselderij in ca. 15 minuten gaar. Kook in de laatste 5 minuten de broccoli mee en gaar. Giet af en pureer met een stamper de broccoli/knolselderij en geitenkaas (niet te fijn!)

2. Bereid de jus

Bereid ondertussen alvast de jus voor de slotgracht volgens de gebruiksaanwijzing. En warm de balletjes op.

3. Bereid de aardappelpuree

Breng ondertussen 1 liter water aan de kook en voeg, al roerend met een garde de inhoud van de 2 zakjes aardappelpuree aan toe. Schep de aardappelpuree en broccoli/knolselderij-puree door elkaar en vul de (met bakspray ingespoten) kasteelvorm ermee.

4. Serveer het gerecht

Keer de vorm om op de schaal en vul de gracht er omheen met jus. Serveer met kanonskogels, uh gehakt- of groenteballen. 😉

Tip: Je kunt de schaal vooraf eventueel voorverwarmen in de oven. Blijft je gerecht langer warm.

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.