By 31 januari 2016 Read More →

Windmolentje traktatie met een soepstengel

Windmolentjes! Mijn kind is er dol op. Volgens mij zijn bijna alle kinderen gefascineerd door wat er gebeurd als de wind grip krijgt op het molentjes. Dit molentje draait niet, maar werd hier wel gewaardeerd. Het is een combinatie van een soepstengel, eetbaar papier en een los snoepje.

soepstengel traktatie, traktatie met een soepstengel, kindertraktatie

Traktatie met een soepstengel

Wat heb je nodig per traktatie:

  • 1 vel eetbaar papier
  • bolletje marsepein of zacht snoepje
  • soepstengel
  • 1 cocktailprikker
  • (schone) schaar
  • evt: smeltchocolade en discodip

>> Liever een andere traktatie? Kijk hier voor nog veel meer ideeën. <<

Zo maak je ze:

Het uitgangspunt bij het vouwen van een windmolentje is een vierkant. Mocht jouw eetbare papier niet vierkant zijn: knip het dan even snel vierkant.

1. Neem het (vierkante) eetbare papier en vouw dat dubbel, zodat er een rechthoek ontstaat.

2. Doe dat nog een keer zodat er een kleiner vierkant ontstaat.

3. Knip nu in de hoek waar de vier (losse) hoekpunten zitten, diagonaal zo’n driekwart door alle blaadjes. Alleen in het midden blijft dus nog een stuk over.

4. Vouw het papier weer open.

5. Vouw alle vier de hoekpunten één voor één naar het midden.

6. Steek door het midden een cocktailprikker, zodat alle hoekpunten vastzitten een cocktailprikker.  Prik op het midden van de windmolen (en het uiteinde van de cocktailprikker) een bolletje marsepein of een zacht snoepje.

uitleg traktatie snoepmolen stap voor stap

Eventueel: wil je de soepstengel ook nog een feestelijk tintje meegeven? Verwarm dan chocolade au bain-marie en schenk met een lepel voorzichtig wat chocolade op het midden van de soepstengel. Laat even iets drogen en giet er dip overheen. Daarna goed laten drogen. Dit kun je makkelijk van tevoren doen. Verpak ze daarna luchtdicht, zodat de soepstengels krokant blijven.

7. Prik de molentjes met de cocktailprikker voorzichtig op de soepstengel. Het makkelijkst gaat dit op de naad van de soepstengel. Knip eventueel nog een stukje af van de cocktailprikker.

8. Zet de traktaties in een leuke vaas of een weckpot.

I.v.m. de cocktailprikker zou ik deze traktatie niet aan de allerkleinsten geven.

Ga je deze traktatie maken en post je het resultaat straks op Facebook of Instagram? Gebruik dan even de hashtag #moodkids. Vinden we leuk! 🙂

soepstengel kindertraktatie met eetbaar papier

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.