Pindakaas van cashewnoten maken

Echt supermakkelijk te maken en gezond. Ik smeer het als tussendoortje op een rijstwafel of tussen twee plakjes appel. Of gewoon bij de lunch lekker als beleg. Job moest even wennen aan de smaak. Is de bekende pindakaas uit de pot (mét suiker) gewend. 😉

Ongebrande cashewnoten pindakaas

cashewnoten pindakaas ongebrande cashewnoten

Wat heb je nodig:

  • 200 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • wat grof zeezout (hoeft niet perse, maar vinden wij lekkerder)

Hoe maak je het:

  1. Gooi de noten (en eventueel het zout) in je keukenmachine. En zet je keukenmachine aan.
  2. De noten worden eerst fijngemalen, daarna wordt het een klomp en pas daarna wordt het beetje stroperig. Wacht echt totdat het er ook uitziet als de structuur van pindakaas. Als het te dik blijft, voeg dan iets olijfolie toe.
  3. Doe het in een (goed!) schoongemaakt potje wat je af kan sluiten. Bewaar het in de koelkast.

De cashewnotenpasta eet ik regelmatig als lunch op een rijstwafel. Smeer wat cashewnotenpasta op een rijstwafel. Snijd wat plakjes van een appel, haal het klokhuis eruit en leg op de notenpasta.

ongebrande cashewnoten pasta

Eentje als tussendoortje is ook lekker. Zonder rijstwafel kan ook. Smeer wat pasta op een rondje appel en doe er een ander plakje bovenop.

Lees hier meer over hoe gezond noten zijn.

[ssba]

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.