By 14 januari 2016 0 Comments Read More →

Bento Mexico

Geef eens wat anders mee naar school voor de lunch. Tips voor een mexicaanse lunchtrommel, gevuld met een tuna-melt quesadilla, avocado-tomaatsalade, paprika, komkommer en noten.

In een dutchbento de wereld rond, met deze keer een tussenstop in Mexico. Omdat wij naast de Japanse keuken van nog veel meer wereldkeukens genieten, hebben we deze keer een bento-mexicano voor jullie gemaakt.

Hij is gevuld met een tuna-melt quesadilla, avocado-tomaatsalade, paprika, komkommer en noten. Wij zijn, dat zal je niet ontgaan zijn, fan van de Japanse 2-laags bento. Die heeft vaak geen vakjes, maar daarvoor kun je bijvoorbeeld siliconen cakevormpjes van de Xenos gebruiken. De panda-prikkers maken een vrolijke boel van deze bento box.

bento mexico

Bento Mexico

Voor de quesadilla beleg je een mini-tortilla met tonijnsalade (homemade aangemaakt met wat Turkse yoghurt, peper en zout) en daarop wat plakjes kaas. Leg er een tortilla bovenop en bak hem in een droge koekenpan tot de kaas gesmolten is. Snij voor de salade wat kerstomaatjes en een stukje avocado in kleine blokjes en besprenkel ze met wat citroensap (bij ons bleef de avocado zo een uur of vier mooi groen). Vul de bento op met reepjes komkommer en gele paprika.
Run Run Panda Picks 1

De panda-prikkers zijn verkrijgbaar via Roppongi aangesloten bij de MoodKids Webshopgids.

[ssba]
Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.