By 29 december 2015 Read More →

Stop je suikerverslaving

Durf jij de uitdaging aan om het nieuwe jaar zonder suiker te beginnen? We weten inmiddels wel dat suiker bijna overal aan toe wordt gevoegd. We eten dan ook vooral onbewust, meer suiker dan goed voor ons is. Onder het motto Start januari suikervrij daagt Carola van Bemmelen – dé expert in Nederland op het gebied van suikervrij en suikerbewust leven – jou uit. Carola weet als geen ander wat de positieve gevolgen zijn van het eten van minder of geen suiker, en heeft als doel om dat zoveel mogelijk mensen te laten ervaren. Ga jij deze uitdaging aan?

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat suiker niet alleen de grootste veroorzaker is van obesitas, maar dat suiker ook diverse chronische en soms zelfs fatale ziekten kan veroorzaken. Helaas gebruiken we tegenwoordig, bewust en onbewust, veel meer suiker dan goed voor ons is. Suiker zit echt overal in! Het merendeel van de Nederlanders zit na het ontbijt al aan de maximale geadviseerde hoeveelheid suiker van 25 gram per dag. Wil jij minder suiker gebruiken, maar weet je niet hoe?

Doe gratis mee aan de sugar challenge
Doe mee aan de sugar challenge en begin 2016 suikervrij! Geef jezelf na de feestdagen weer even wat extra aandacht door op je gezondheid en suiker inname te letten. Op www.sugarchallenge.nl kun je gratis een e-book downloaden met 10 suikervrije afslanktips. Op de site vind je verder ruim 150 suikervrije recepten en nog veel meer gratis informatie die je helpen suikervrij het nieuwe jaar in te gaan.

stop je suikerverslaving

Boeken over suikervrij eten

 • 100% suikervrij in 30 dagen
  Het boek 100% Suikervrij in 30 dagen daagt je uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. Dankzij een praktisch en eenvoudig 3-fasenplan kick je pijnloos en zonder moeite af van suikers en snelle koolhydraten. Gevarieerde recepten (van ontbijtjes tot snacks, van bijgerecht tot overheerlijk dessert), voorbeeldmenu’s en praktische tips helpen je de maand door. Info: 100% suikervrij in 30 dagen – Carola van Bemmelen – ISBN 9789000322411
 • 100% Suikervrij voor altijd
  Dit boek helpt je aan de hand van een praktisch stappenplan, checklists, recepten en veel tips, voorgoed over te stappen naar een suikerbewuste leefstijl. Logisch vervolg op 100% suikervrij in 30 dagen. Info: 100% Suikervrij voor altijd – Carola van Bemmelen – ISBN 9789000347735
 • Zoete zin, natuurlijk genieten zonder suiker
  Zin in zoet? Zoete zin bevat meer dan 50 merendeels plantaardige recepten met variatietips, bijvoorbeeld healty & happy candybars om zonder schuldgevoel van te snoepen, voedzame ontbijtmuffins, snacks van superfood en yummies brownies met zoete aardappel. Plus ’40 dagen zonder suiker plan’ de uitdaging om 40 dagen zonder geraffineerde suiker te leven. Info: Zoete zin- Docters van Leeuwen & Hanssen – ISBN 9789045316966
 • Zonder suiker, stop de verslaving word gezonder
  Zonder suiker geeft inzicht in de effecten van slechte suikers en helpt je in 28dagen het roer om te gooien. Ook laat het zien hoe je suikers kunt vervangen. Het boek bevat 120 heerlijke recepten voor elk moment van de dag. Info: Zonder suiker – Anne Marie Reuzenaar – ISBN 9789021553313
 • Natuurlijk zonder suiker kookboek
  De handige overzichten in dit boek helpen je om in de supermarkt gezonde keuzes te maken en meer dan 120 heerlijke recepten zonder suiker leveren je inspiratie voor elke dag. De beloning zal zoet zijn! Info: Natuurlijk zonder suiker kookboek – Anne Marie Reuzenaar – ISBN 9789021559179
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.