Dubbel Feest Soep

Als je twee soepen in één bord serveert, geeft dat meteen een feestelijk effect. Kies wel voor soepen die qua smaak goed bij elkaar passen. De textuur (dikte) van de soep moet ook ongeveer gelijk zijn. Speciaal voor Maggi paste ik het recept van onze favoriete geroosterde paprika soep aan en bedacht ik een toepasselijke partyganger om samen één soepkom mee te delen.

twee kleuren soep maken doe je zo

Aardappel-kaas soep (1 ½ liter)

10 porties – Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 tabletten MAGGI groentebouillon
  • 750 ml water
  • 250 ml melk
  • 600 gram aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten (m.u.v. de kaas) in een pan en kook de aardappels gaar. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Roer de kaas er door en laat smelten.

Geroosterde paprika tomaat soep (1 liter)

10 porties – Bereidingstijd: 10 minuten (wachttijd: 30 minuten als je verse paprika’s gebruikt)

Ingrediënten

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.

TIP: Deze soepen zijn heel snel te maken. Je kunt ze ook een dag van te voren maken. De Parmezaanse kaas voeg je in dat geval pas op de dag van eten toe!

Dubbel Feest: twee kleuren soep maken doe je op deze manier

Presentatie soepkom of bord: Verwarm beide soepen in een aparte pan. Schenk beide soepen elk in een maatbeker of kan. Schenk beide soepen tegelijkertijd uit, iedere soep aan één kant van de vorm. Garneer je feestelijke soep met een basilicumblaadje.

dubbel feest soep kom

Presentatie glaasjes: Verwarm beide soepen in een aparte pan. Schenk beide soepen elk in een maatbeker of kan. Schenk de soepen om en om uit in de glaasjes. Ik koos voor 2 lagen, maar je kunt er natuurlijk zoveel maken als je zelf wilt! Garneer je feestelijke soep met een basilicumblaadje.

twee kleuren soep maken presentatie

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.