By 27 november 2015 0 Comments Read More →

Cadeautjes broodjes voor in de lunchtrommel

Oh kom er eens kijken! Een bento gevuld met de zak van Sinterklaas, cadeautjes, appeltjes van oranje en natuurlijk wortels voor het paard.

Op zoek naar inspiratie om de lunchtrommel van je kind te vullen in de Sinterklaas tijd? Bekijk deze sint bento eens. Gezond, lekker en leuk! #dutchbento

sint bento 2015

Sint Bento

De zak van Sinterklaas is een inari tofuzakjes (te koop bij de betere toko), gevuld met edamameboontjes en dichtgemaakt met een sprietje bieslook.
De cadeautjes zijn gemaakt van rijstblokjes omwikkeld met omelet en gerookte zalm en dichtgeknoopt met een sprietje bieslook.

Cadeautje broodjes
Als je liever cadeautjes van brood maakt neem je drie casinoboterhammen. Beleg een boterham met gerookte zalm, leg daarbovenop de tweede met omelet en bedek deze met de derde. Snij de sandwich in vieren en knoop ze vast met sprietjes bieslook.

sint 2015 cadeautje broodjes

Snij kleine worteltjes van een grotere gekookte wortel en prik een blaadjes prikker aan de bovenkant.

blaadjes prikkers
Steek met een ronde groenten steker appeltjes van oranje uit wat plakjes gekookte wortel en prik daar ook een blaadje in.
Vul de bento met gekookte broccoli en leg daar letters van kaas op.

>> LEES OOK: Andere leuke bento tips voor sinterklaas

[ssba]

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.