By 11 november 2015 0 Comments Read More →

Pap in de lunchtrommel

Waar pap vroeger een gerecht was voor oude mannetjes is het eten van pap nu hip en trendy. Buiten dat is pap ook vooral erg lekker. En voedzaam, dat ook nog. Toch is pap misschien niet iets dat je snel mee zult geven naar school. Maar dat kan wel! Vandaag delen we daarom een lekker recept met je uit het boek Pap, muesli en granola.

pap in de lunchtrommel

Pap ‘on the go’ – pap om mee te nemen (8 porties)

Ingrediënten:

  • 55 gr paprijst
  • 55 gr gort
  • 300 ml water
  • ½ tl zout
  • 700 ml volle melk
  • een paar kaneelstokjes
  • 1 vanille stokje
  • 150 ml turkse yoghurt
  • (eventueel 1 ½ el suiker)
  • vruchten en jam als garnering

Bereidingswijze:
Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes er uit. Doe de paprijst, gort, water en zout in een grote pan. Voeg het vanillestokje en de zaadjes toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten met een deksel op de pan op een laag vuur koken. Roer het af te toe door. Voed de melk en de kaneel toe en roer ze erdoorheen. Breng alles opnieuw aan de kook. Laat het op een heel laag vuur zonder te roeren in 40 minuten gaar worden. Verwijder het stokje als de pap klaar is en laat de pap afkoelen. Meng de koude pap met de Turkse yoghurt (en evt. de suiker).

Vul kleine potjes met pap. Voeg een topping van verse vruchten en evt. een beetje jam toe. Je pap is nu ready to go! Pap in de lunchtrommel kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat je een lunchtrommel of bakje gebruikt dat heel goed sluit!

TIP: Laat de pap al roerend nog een paar minuten extra koken als hij te dun is, zonder deksel op de pan.

 

Pap, muesli en Granola | ISBN 978-90-447-4320-3 | Deltas

papboek 9789044743203

[ssba]

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.