By 7 november 2015 0 Comments Read More →

Hartjes Bento lunch

Weer naar school met een lunchbox vol liefde. Ideëen met o.a. wraps voor gezonde lunch om mee te geven aan je kinderen. #DutchBento door moodkids.nlDe liefde van de man gaat door de maag en met deze bento geldt dat ook voor je kind.

hartjes bento trommel

Voor een hartjes bento heb je nodig:

 • 1 tortilla
 • Hartjes-uitsteker
 • Philadelphia smeerkaas
 • 2 plakjes kipfilet
 • 1 plukje rucola
 • 2 lange reepjes komkommer
 • 1 halve rode paprika (in reepjes)
 • 1 stukje keukentouw
 • 7 snoeptomaatjes
 • 7 prikkers
 • 1 el gedroogde cranberries
 • 1 gekookt ei
 • eiervormer

En zo maak je hem:

Steek op twee plekken op de tortilla twee hartjes uit met het vormpje. Besmeer de tortilla met Philadelphia smeerkaas en beleg met kipfilet, rucola, komkommer en rode paprika. Rol de wrap op, snijd ʼm in tweeën en rol om elke helft een stukje keukentouw. Snijd de snoeptomaatjes schuin doormidden, draai één helft om en prik beide helften tegen elkaar aan op een prikker. Het zijn nu hartvormige tomaatjes geworden. Doe het gekookte ei in de eiervormer en maak er een hartje van. Heb je geen eiervormer? Druk de hartjes-uitsteker even op het ei totdat er een hartje verschijnt. Doe alles in de trommel en voeg de cranberries toe.

Tijdbesparingstip! Snijd de tomaatjes niet doormidden maar stop ze in een papieren cupcakevormpje waar hartjes opstaan.

Deze hartjes bento maakten we speciaal voor en verscheen eerder in “Aan de keukentafel met Coop”.

[ssba]
Posted in: Dutch Bento, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>