By 15 september 2015 0 Comments Read More →

Dit trucje laat je kind twee keer zoveel groente eten

Herken je dit? Kinderen en groente eten lijken soms helemaal niet samen te gaan. Pff een lastige eter je zult er maar eentje thuis hebben, vermoeiend en frustrerend, want als ouder wil je dolgraag dat je kind eet. En het liefste zo gezond mogelijk natuurlijk. Groente hoort daar dus bij. Vandaag hoorden we over een truc die je kinderen tot twee keer zoveel groente doen eten. Geloof jij het? Wij proberen het vanavond uit!

Dit trucje laat je kind twee keer meer groente eten

Geef kinderen 10 minuten voordat jullie aan tafel gaan een groentesnack. Een worteltje bijvoorbeeld. Tien minuten later is het tijd voor de ‘echte’ maaltijd. De kans is groot dat je kind twee keer zoveel groente eet dan anders. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is wetenschappelijk bewezen* door onderzoekers van de Penn State University in de Verenigde Staten.

In dit kakelverse filmpje demonstreren twee apen hoe het werkt.

1 Wortel = Broccoli kwadraat

Wow. Zou het echt zo eenvoudig zijn? 1 Wortel = Broccoli kwadraat. Wij gaan het vanavond in ieder geval ook proberen! We zijn ook heel benieuwd hoe deze truc bij jullie thuis uitpakt. Pas ‘m toe op je eigen kroost en laat ons weten wat de resultaten zijn.

Vandaag deelde Keet Smakelijk deze supermakkelijke tip om kinderen meer groente te laten eten met ons. Keet Smakelijk zet gezonde en lekkere maaltijden op de kaart. Dat doen ze met recepten, verhalen en achtergrondinfo.

Meer info: Keet Smakelijk

*) bron: Onderzoek 1 wortel = broccoli kwadraat

[ssba]

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.