By 28 augustus 2015 Read More →

Zo maak je rabarber frambozen ijs met je keukenmachine

Van uitgeverij Loopvis ontvingen wij een exemplaar van ‘Toen was koken heel gewoon’. Zoals de titel al doet vermoeden, staat hier de eetbeleving van vroeger centraal. Lisette Bossert, die het boekje schreef, interviewde daarvoor (bekende) Nederlanders die opgroeiden in jaren 50. Ze praatte met hen over de rol van eten in hun leven.

Dat leidde tot een kookboek van vroeger wat de sfeer van die jaren heeft. Dit door de mensen die geïnterviewd worden (onder andere illustrator Thé Tjong-Khing, actrice Wieteke van Dort en mijn jeugdheldin ballerina Alexandra Radius), de opmaak (kleuren en illustraties) en de grappige,  informatieve pagina’s her en der in het boek. En uiteraard de recepten uit die tijd. Genoeg geleuterd, tijd voor actie. Job en ik gaan voor rabarber frambozen ijs!

Rabarber frambozen ijs

review toen was koken heel gewoon

Ingrediënten:

– 100 gram rabarber

– 750 ml sinaasappelsap

– 100 gram bevroren frambozen

 

Bereiding:

1. Snijd de rabarber in stukjes en breng met het sinaasappelsap aan de kook. Kook de rabarber in 10 minuten gaar en pureer het in een (roer)zeef. Laat het afkoelen, schep de puree in een ijsblokjesvorm en vries het in.

2. Doe de bevroren rabarberblokjes en bevroren frambozen in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien tot er een romig zacht ijs ontstaat. Schep het ijs in mooie glazen en serveer.

(recept uit: Toen was koken heel gewoon, Lisette Bossert, Uitgeverij Loopvis)

toen was koken heel gewoon

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.