By 17 augustus 2015 Read More →

Gezonde lunchtrommels met een lach

Katrien Mercx is mama van twee meisjes die naar een basisschool gaan met een continue rooster. Dat betekent dat ze vier keer per week twee schoollunches maakt. Zelf houdt ze van lekker eten en ze wil dolgraag dat haar kinderen gezond eten en genieten van eten. Dus probeert ze van iedere meeneem-lunch een feestje te maken. En dat lukt!

hellolunch trommel

Bento spulletjes

Katrien ging op zoek naar leuke spullen om te gebruiken bij het maken van deze vrolijke lunches. En die vond ze. Ze vond er zelfs zo veel dat ze nu een eigen webshop HelloLunch heeft waar ze bento spulletjes verkoopt.

Katrien: ”In de klassen van mijn kinderen zie ik nog steeds vaak witte boterhammen met hagelslag met een pak koekjes uit de lunchboxes komen. Wij eten als ouders toch ook geen pakje koekjes na de lunch, of wel? Ik dacht toen, dat moet beter kunnen! En ik ben begonnen met het geven van workshops. Workshops waarin je leert hoe je gezonde, leuke en lekkere meeneemlunches kunt maken voor je kind (zonder dat je drie kwartier eerder op moet staan). Inmiddels zijn er heel veel ouders geweest die deze manier van het maken van gezonde lunches hebben leren kennen en ook toepassen. Het is ook erg leuk om te doen, veel leuker dan 2 saaie boterhammen smeren, doorsnijden en in een bakje leggen.”

Kinderen en overgewicht

Katrien werkt naast haar webshop ook als kinderfysiotherapeut en ziet steeds vaker kinderen die last hebben van overgewicht. Ze bewegen te weinig, eten ongezond en weinig gevarieerd eten. Allemaal oorzaken van overgewicht.

Katrien: “Het is niet zo, dat ik vind dat kinderen helemaal geen zoetigheid mogen. Alles moet gewoon in verhouding zijn. Een kant en klare “gezonde” koek bevat nog steeds heel veel suiker en vaak ook verzadigde vetten. Ouders moeten zich meer bewust worden van wat ze hun kinderen geven, dan kunnen ze ook beter afwegen waar ze voor kiezen. Er zijn echt heel veel alternatieven. Een rijstwafel verpakt in een vrolijk gekleurde folie met een bakje appelstroop om in te dippen is minstens net zo lekker, veel leuker en gezonder.”

meeneem-lunch

10% Korting op op alle uitstekers en prikkers
Met kortingscode startschool2015 krijg je in in de webshop van HelloLunch 10% korting op alle uitstekers en prikkers. De korting is geldig tot en met 6 september 2015.

HelloLunch voor een vrolijke meeneem-lunch

Een schoollunch kun je met de juiste uitstekers, wat prikkers  en vrolijke bakjes met weinig moeite lekker, leuk en gezond maken. Op Facebook geeft HelloLunch dagelijks leuke tips. En in de webshop vind je goede accessoires, lunchboxes, fruitbakjes en nog veel meer leuks om thuis direct aan de slag te gaan.

TIP: Mocht je in de regio Eindhoven wonen, dan kun je ook deelnemen aan één van de workshops!

De Leukste Lunch is aangesloten bij de MoodKids Webshopgids

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Dutch Bento, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.