By 30 juli 2015 Read More →

Havermoutmuffins met banaan en kokos

Op vakantie las ik – met een biertje in de hand, dat dan weer wel – De voedselzandloper. Het stond al langer op mijn leeslijst. Eindelijk vond ik de tijd om het te lezen. Ik las onder andere dat wanneer je elke dag een kom havermout eet, dit even gezond is als vier uur per week hardlopen. Kijk! Dát is interessant! Zou die theorie ook opgaan voor havermoutmuffins?

Het recept vond ik in het voedselzandloper-kookboek. Ik paste het wat aan. De muffins zijn in ieder geval om te smullen (ze doen me qua smaak een beetje denken aan mueslibollen). Een lekker begin van de dag of een gezonde vulling voor je DutchBento.

havermout muffins banaan kokos

Havermoutmuffins met banaan en kokos

Benodigdheden (voor 12 stuks):

  • 125 gram havermout
  • 1,5 geprakte banaan
  • 2 eieren
  • 150 gram sojamelk
  • half zakje bakpoeder
  • 60 gram ongebrande noten (grof gehakt)
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • snufje zout

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de eieren met de sojamelk, banaan, havermout en een beetje zout. Spatel er bakpoeder, noten en kokos door heen. Vul een muffinblik met twaalf papieren muffinvormpjes en verdeel het beslag. Plaats voor ongeveer 25 minuten in de oven. Wanneer de muffins te bruin worden, draai je de temperatuur wat lager. De muffins zijn gaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er droog en dus schoon uitkomt.
Laat ze afkoelen op een rooster en smullen maar!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.