Een Vers Idee voor een broodtrommel en kip

Begin vorige maand stond bij ons het hele huis op zijn kop. Een 9-koppig productieteam propte zich in mijn keuken om voor het reclamebureau Ogilvy een MAGGI reclamevideo over Braadstomen op te nemen. Met naast kip en een broodtrommel, mij in de hoofdrol!

opname voor maggi, braadstomen, video

Nu moet je weten dat in the picture staan niet echt mijn ding is. Maar koken wel! En ook de toezegging dat er een bekende Nederlander de presentatie deed, leek me wel grappig. Stiekem fantaseerden Nicole en ik al over Barry Atsma in keukenschort in mijn keuken! Mmm…
Dus ging ik overstag. Overwoog om nog snel nog even 10 kilo af te vallen. Realiseerde me dat ik dat never nooit niet zou halen, slikte de zenuwen alvast weg. En kocht uiteraard nieuwe kleding.
Weken later bleek de BN’er tv-persoonlijkheid Loran von Liebenstein te zijn. Ook zonder schort een schatje hoor, maar geen Barry. 😉
Maar goed back to the kitchen! Als eerste van 5 populaire Nederlandse bloggers mocht ik namens MoodKids aftrappen om er een gelikt filmpje van te maken. Een natuurtalent kon ik me na 39x ‘JOEHOE’ schreeuwen niet echt noemen, maar hoe langer het duurde – uiteindelijk een hele dag (!) – hoe beter het ging.  Dag zenuwen… 😉

Kijk je mee?

Het is echt een leuke video geworden waar we hartstikke trots op zijn! In de video zie je mij een DutchBento maken. Loran maakt een smoothie. Hieronder deel ik graag de recepten met je.

De Braadstoom video’s van de andere bloggers kun je hier bekijken.

broodtrommel idee moodkids voor maggi, braadstomen maggi kip

DutchBento: mini-quiche varkentje

Creëer een leuke DutchBento van de ‘leftovers’ die de kids de volgende dag mee naar school kunnen nemen.

Je hebt nodig:

  • 1 lunchtrommel.
  • 2 plakjes bladerdeeg.
  • prei (een willekeurige left-over van de vorige dag).
  • 1 ei.
  • kipreepjes.

Spray een kleine ronde bakvorm in met bakspray en bekleed de onderkant met een plakje bladerdeeg. Splits een ei waarbij je het grootste deel van het ei-geel gebruikt voor het ‘wassen van het varkentje’ (lees: het insmeren van de quiche zodat deze straks lekker bruin kleurt). Het overige eigeel en eiwit mengen we met de gebakken prei en de kipreepjes.
Bak in circa 20 minuten af in de voorverwarmde oven 200 graden.
De rest van de lunchtrommel vul je op met lekkere groenten of fruit waar je kind van houdt. Ik koos voor gevulde oranje paprikaatjes, blauwe druiven en sojaboontjes.

Mango Smoothie
Vul de blender met de restjes mango, ananas en wat water. Zet de blender aan en binnen een paar seconden heb je een heerlijk gezond sapje!

PS. En check onze gave #Braadstomen winactie ook even… Met heel veel MAGGI en lunch/bento producten.

intro_scherm_BROODTROMMEL_EN_KIP_new_v4

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.