By 21 mei 2015 Read More →

Bananen-fristi; speciaal voor kinderen die geen melk lusten

Wanneer het buiten nog net te koud is voor een ijsje, maar je wel een lekkere traktatie aan je kind wilt geven, is deze ijskoude bananenshake wat voor jullie. Voor mijn jongste heb ik de shake omgedoopt tot bananen-fristi. Ze drinkt namelijk geen melk, maar wel Fristi. Ik ben op mijn beurt minder dol op die laatste, dus als mama speciale ‘bananen-fristi gezond’ voor je maakt, moet het wel heel lekker zijn, nietwaar?

bananenshake, fristi gezond

Per ‘bananen-fristi gezond’-shake heb je nodig:

  • 1 in stukken ingevroren banaan
  • 2/3 glas melk

Mix de banaan en de melk in een blender totdat de inhoud de structuur heeft van een shake (dikker en wat ijziger dan melk, maar zonder stukjes banaan).

En smullen dat ze deden, alle kinderen lusten ineens melk 😉

BUDGETTIP: Het leuke aan deze shake vind ik dat je hem prima kunt maken van gekneusde bananen die je kids normaal misschien niet meer opeten. Snijd ze in stukken en vries ze in, dan heb je altijd een bananenshake die in een handomdraai klaar is.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.