By 15 mei 2015 Read More →

Een zomerse fruitsalade maken voor kinderen

Inmiddels zijn mijn kinderen dol op fruit. Nog niet op alle fruit hoor. Maar dat komt vast goed. Om ze nieuwe fruitsoorten te laten proberen, pas ik vaak een trucje toe. Ik maak een lekkere fruitsalade. Doe er gewoon wat extra fruit (dat ze nog niet kennen of lusten) bij en mix het nieuwe fruit met het fruit dat ze wel kennen. Zo simpel als wat.

Tijdens onze vakantie maakten we deze ‘kijk mij eens gezond zijn’ fruitsalade 😉

ZOMERSE SALADE MET OOGJES

Zelf een zomerse fruitsalade maken:

  • Snijd verschillende soorten fruit in stukken.
  • Pers er een halve citroen over uit zodat zacht fruit (zoals banaan) minder snel verkleurt.
  • Voeg er eventueel nog wat vers fruitsap aan toe (zo krijg je een bowl, die ken je vast nog wel van vroeger)
  • Serveer de fruitsalade in glazen met leuke prikkers (ik koos voor oogjes van De Leukste Lunch) en een vorkje.

fruitsalade maken kinderen

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.