By 2 april 2015 Read More →

Granola maak je makkelijk zelf

Het geprakte banaantje dat al in de babytijd van je kindje een succesnummer was, eet je kind in dit ontbijtje met yoghurt en zelfgemaakte granola met honing.

koken met kinderen granola

Granola

Ingrediënten (ontbijtgerecht 1 portie) :

  • 1 eiwit
  • 1 el gemengde noten (ongezouten)
  • 1⁄2 el (gepelde) zonnebloempitten
  • 1 el havervlokken
  • 1 el honing
  • 1⁄2 banaan
  • 4 el yoghurt (of een scheut melk)
  • bakpapier

Bereiding (30 minuten) :

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop het eiwit los. Hak de noten en zonnebloempitten fijn en meng met de havervlokken, het eiwit en de honing. Schep dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ongeveer 20 min. in de oven. Schep af en toe om. Laat afkoelen en bewaar in een goed afsluitbaar bakje.

Snijd of prak de banaan fijn. Schep er wat van de granola op en meng er yoghurt of melk door.

Bevat per portie (met de helft van de granola) 120 kcal – 5 g eiwit – 4 g vet, waarvan 1 g verz. – 16 g koolhydraten – 35 mg natrium – 1 g vezels

Granola TIPS:

  1. Varieer! Gebruik andere noten (bijvoorbeeld pistache) of zaden (bijvoorbeeld pompoenpitten of sesam), maar ook ander fruit.
  2. Granola is vrij hard. Voor de meeste kindjes van 1-2 jaar is dat geen probleem, maar kijk goed of dat ook bij jouw kind het geval is. Of laat de granola eerst zachter worden in de yoghurt.
  3. Je kunt het handigst meerdere porties maken. De granola is in een afgesloten bewaarbakje 2 tot 3 weken houdbaar.

Bronvermelding: Opperdepop (2015), Albert Heijn

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>