Risotto met wortel en varkensvlees van AH’s Opperdepop
Door de kleine stukjes vlees en de romige risotto is dit een ideaal gerechtje om je kleintje aan ongepureerd voedsel te laten wennen. De bospeen maakt het lekker zoet.
Risotto met wortel en varkensvlees
Ingrediënten (hoofdgerecht 1-2 porties)
- 50 g varkensfilet
- klein klontje boter
- 50 g risottorijst
- 300 ml basisbouillon
- 100 g bospeen
- 1 takje dille
Bereiding (30 minuten) :
Snijd het vlees in blokjes van 1⁄2 cm. Smelt de boter in een steelpan en bak het vlees 2 min. Omdat het zo klein gesneden is, is het snel gaar. Schep het vlees uit de pan en houd apart. Doe de rijst in de pan bij de boter en bak 1 min. Voeg 200 ml bouillon toe en breng aan de kook. Roer even door en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 18 min. op laag vuur. Roer af en toe door en voeg wat water toe als het te droog wordt.
Was, schil of schrap ondertussen de wortels en snijd ze in plakjes. Zet de plakjes op met 100 ml bouillon en doe de deksel op de pan. Kook de wortel in 10 min. gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. Prak de wortel met een vork en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.
Snijd of knip de dille heel fijn. Meng de dille en de wortelpuree door de risotto. Voeg de stukjes vlees toe, warm alles even door. Als het gerecht nog te grof is, pureer het dan met een staafmixer.
Bevat per portie: 160 kcal – 8 g eiwit – 4 g vet, waarvan 2 g verz. – 22 g koolhydraten – 30 mg natrium – 1,5 g vezels
TIP: Let goed op de kooktijd van de rijst. Afhankelijk van de soort die je gebruikt, kan deze eerder gaar zijn.
Bronvermelding: Opperdepop (2015), Albert Heijn
[ssba]Auteur: MoodKids Advertorial en Review
Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.