Uit Opperdepop Mexicaanse groentewraps
Wraps zijn de nieuwe pannenkoeken. Het ideale is: je kunt ze tjokvol kleurrijke groenten stoppen, waardoor het eten een feestje voor oog én lijf wordt.
Mexicaanse groentewraps
Ingrediënten (hoofdgerecht 3-4 porties) :
- 1 blikje crispy maiskorrels (150 g)
- 1 blik kidneybonen (400 g)
- 2 bosuitjes
- 250 g cherrytomaatjes
- 150 g cheddar (bijv. stukje tophat 48+)
- 4 tortillawraps (liefst meergranen)
- bolzeef ovenschaal (20 x 30 cm)
- bakpapier
Bereiding (25 minuten) :
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de mais uitlekken. Schep de bonen in de zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de cherrytomaten doormidden. Schep de mais, bonen, bosuitjes en tomaten door elkaar.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de cheddar en voeg de helft toe aan het bonenmengsel. Verdeel het mengsel over de wraps en vouw ze dicht. Gebruik gerust 5 of 6 wraps als je te veel vulling hebt. Leg de wraps in de ovenschaal, steek er eventueel cocktailprikkers door zodat ze niet uiteenvallen en strooi de rest van de cheddar erover. Bak de wraps 15 min. in de oven.
Bevat per portie: 330 kcal – 15 g eiwit – 11 g vet, waarvan 5 g verz. – 39 g koolhydraten – 595 mg natrium – 7 g vezels
TIP: Bonen bieden goede brandstof voor je actieve kleuter. Ze zijn er in vele soorten en maten. Gebruik voor dit gerecht ook eens zwarte bonen of een mix van black eye- en kidneybonen. Voor een fris accent kun je wat limoensap toevoegen en de cheddar vervangen door witte kaas of feta.
Bronvermelding: Opperdepop (2015), Albert Heijn
Auteur: MoodKids
MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>