By 17 december 2014 Read More →

Gezond eten in December? Ik doe mijn best!Ik probeer mijn kinderen op te voeden met gezond eten. Echt waar. ’s-Ochtends ontbijten we met brood (of cornflakes als ik lui of laat ben). Thuis en op school eten we als tien-uurtje fruit (of koekjes als we bezoek hebben) en lunchen doen we met brood. ’s Middags eten we fruit of snoep en ’s avonds bestaat uit een lekkere doch voedzame maaltijd met veel groente (die niemand lekker vindt) en pasta/rijst/aardappels. Als toetje eten we fruit of vla, afhankelijk van wat we ’s middags hebben gegeten. Je leest het: ik doe mijn best!


Snoepen mag. Met mate. En dat “mate” is nu het probleem! In de zomermaanden eten de kinderen graag en veel fruit, maar in de wintermaanden is dat beduidend stukken minder. Dit is niet helemaal mijn schuld! De winkels klappen uit elkaar van de pepernoten, boterletters, speculaas en kerstkransjes. Overal waar ze komen, of dat nu op school, thuis of bij vriendjes is, zijn kruidnootjes die nu echt op moeten (Sinterklaas is immers weer terug naar Spanje) of kerstkransjes die vrolijk worden aangeboden. De kerstboom is opgetuigd en het is gewoon niet te doen om naar die lekkere kerstkransjes te mogen kijken, maar niet te mogen eten!

Ik weet het: ik zou die kerstkransjes pas op 24 december in de boom kunnen hangen, maar ik word zo blij van die gezellige stukjes chocola tussen de ornamenten. Tel daarbij op dat die dingen in beperkte mate verkrijgbaar zijn en je begrijpt dat het onmogelijk is om me in te houden. Goed, ik zou ze ook nog in januari kunnen eten, maar dan is mijn kerstboom weg en is de lol van het kransjes eten voorbij. Kruidnootjes zijn ook lekkerder in november en begin december dan in, zeg, januari!

En dan heb ik het nog niet over de oliebollen. Oliebollen, ja! Die dingen eet je niet in de zomer! Ze zijn dan helemaal niet lekker en ik haal echt mijn neus op als je ze me in juli aanbiedt. In december is dit een heel ander verhaal. Ze zijn dan zo lekker en ik kan echt genieten van een oliebollenontbijt. Mijn kinderen ook trouwens.

Ik doe mijn stinkende best om mijn kinderen gezonde eetgewoontes bij te brengen. Heel het jaar door, behalve in december.

gezond eten december

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Eva van Kreuningen is sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben ze vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Het is in dit gezin en huis dus zeker niet saai! Het leven als moeder van veel geeft behoorlijk wat inspiratie om over te schrijven. Eva's verhalen lees je terug hier op moodkids.nl en natuurlijk ook op haar eigen website eefschrijft.nl !