By 21 oktober 2014 Read More →

Bloedsoep met spinnetjes voor Halloween

Wie maakt de beste soep ter wereld? “Mama”, antwoorden Kobe en Frauke steevast. Mijn kindjes zijn echte soepslurpers. Mama’s verse tomatensoep is sowieso een toppertje bij ons thuis. Maar toen ik afgelopen weekend verse bloedsoep met spinnetjes klaarmaakte, werden ze helemaal gek…

bloed en spinnen soep 1halloween soep recept 3

Wat nodig?

Bloedsoep

  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden wortel
  • tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, tijm, peper en zout
  • 400 gram verse tomaten in blokjes gesneden
  • 500 ml groentebouillon

 Spinnen:

  • 100 gr gemengd gehakt
  • Spaghetti

soepspinnen makenhalloween scary soep 2

Aan de slag !

1) Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de fijngesneden ui en wortel gedurende enkele minuten. Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken. Doe er de look en de kruiden bij.
2) Voeg de verse tomatenblokjes toe en de bouillon en laat koken tot alles gaar is (ongeveer 20 minuten). Nu mag je de soep mixen.
3) Rol kleine gehaktballetjes en steek er daarna 4 ongekookte spaghettislierten in. Kook ze enkele minuten gaar in kokend water. Leg de spinnetjes net voor het serveren in de bloedsoep. Wedden dat je kinderen er dol op zijn? Je kan eventueel nog een scheutje room toevoegen om er spinnenwebben van te maken.

Variant: Je kunt deze spinnen natuurlijk ook in je pompoensoep laten vallen om in het Halloweenthema te blijven.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.