By 12 augustus 2014 Read More →

TRAKTATIE: Chocolademeteorieten voor jou en je vriendjes

Bij een feest hoort natuurlijk een traktatie! En wat is er nu lekkerder dan chocolade? Niets ! Deze traktatie is extra leuk omdat je hem samen met je kind kunt maken. Begin het feestje al lekker vroeg met het samen bereiden van de meteorieten.

Wil je deze traktatie nog wat feestelijker maken? Gebruik dan onze gratis traktatie downloads Space Cowboys of UFO’s !

traktatie chocolade meteorieten

Traktatie chocolade meteorieten

Bereiding : 20 min. – Rusttijd : 30 min.

Dit heb je nodig voor 20 meteorieten:

• 80 g Coco Pops ontbijtgranen van Kellogg’s

• 50 g pure smelt chocolade

• 100 g vloeibare light room (15% VG)

• 1 eetlepel bittere cacao

• 1 eetlepel discobolletjes

• 1 eetlepel suikersterretjes

Bereidingswijze (met hulp van een volwassene):

1. Hou 1 handvol van je Coco Pops apart voor de versiering. Vermaal de rest van de Coco Pops met een mixer tot poeder.

2. Verwarm de room in een kleine pan en giet ze vervolgens in een grote kom, boven op de brokken smeltchocolade. Dek 2 minuten af met een bord, even roeren en je hebt een prachtige chocoladesaus!

3. Doe de gemixte Coco Pops bij in de kom, op de gesmolten chocolade, en roer goed door elkaar tot een dik mengsel. Zet 30 minuten in de koelkast.

4. Zet 4 schaaltjes klaar als volgt : cacao in het eerste schaaltje, Coco Pops ontbijtgranen in het tweede, discobolletjes in het derde en suikersterretjes in het vierde.

5. Schep 1 koffielepel van het dikke mengsel en rol het tussen je handen tot een mooi balletje (zoals met boetseerklei). Rol het vervolgens door één van de vier schaaltjes.

6. Doe hetzelfde met de rest van het mengsel.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.