By 18 mei 2014 Read More →

Het caravan kookboek – koken op de camping

Kijk jij ook al uit naar de vakantie? Lekker zonnen en heerlijk niksen. Nou ja niksen.

Als je naar de camping gaat moet er natuurlijk wel gekookt worden (en gewassen maar laten we het daar nu even niet over hebben). Vaak moet je koken met beperkte middelen. Enkele gaspitjes, een bbq en als je geluk hebt misschien een eenvoudig oventje. Best een uitdaging om dan lekker te koken en alles tegelijk warm (!) en het liefst ook nog snel op tafel te krijgen.

Toen mijn zusje recent op bezoek kwam met het nieuws dat ze een caravan hadden gekocht. Was een van de eerste dingen die ik riep ”jij krijgt van mij een camping kookboek” en dat was – dat zal ik maar eerlijk toegeven – vrij snel nadat ik verbaasd riep “nee he?! Jij ook al in een sleurhut?” …

Heel lang hoefde ik niet te zoeken er bestaat namelijk een heus Caravan Kookboek waar je culinaire inspiratie voor op de camping uit haalt. Met verrassende recepten die gemaakt worden van simpele, verse ingredienten die je vrijwel overal kunt krijgen. Wanneer je niet de beschikking hebt over een oven is dit boek wellicht wat minder geschikt om mee te nemen in de caravan, er staan namelijk nog al wat gerechten in waar je een oven voor nodig hebt. Maar heb je wel een oven, dan vind jij die regenachtige dagen op de camping vast niet meer zo erg. Het caravan kookboek heeft zelfs een hoofdstuk “bakken op regenachtige dagen” .

Dus zusje, ik kom de chocolade brownies, flapjacks en het zelfgebakken focaccia brood graag bij je proeven op de camping deze vakantie!

INFO en online bestellen: Het Caravan Kookboek

het caravan kookboek , culinaire inspiratie op de camping

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.